Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Îngrozitor: În Moldova și polițiștii sunt implicați în trafic de droguri

© Photo : Poliția CapitaleiGrupare criminală încătușată de polițiști - Imagine simbol
Grupare criminală încătușată de polițiști - Imagine simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale anunță despre finisarea urmăririi penale și expedierea în instanța de judecată a unei cauzei penale.

CHIȘINĂU, 18 iun – Sputnik. PCCOCS anunță despre expedierea în instanța de judecată a cauzei penale, ce vizează șapte învinuiți, dintre care trei foști polițiști și un angajat al Inspectoratului de Poliție Ialoveni, membri a unui grup criminal organizat implicat în traficul de hașiș din Spania în Federația Rusă.

Percheziții - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Societate
Operațiune specială PCCOCS și „Fulger”: Iată ce făcea o grupare criminală feroce - Foto

Potrivit procurorilor, membrii grupării transportau drogurile în ascunzișuri special amenajate în rezervoarele pentru combustibil ale automobilelor, care s-au deplasat din Spania pe teritoriul statelor membre ale UE, Belarusului, Ucrainei cu destinația finală în Federația Rusă.

În mod deliberat, membrii grupului, evitând traversarea teritoriului Republicii Moldova, pentru a nu fi demascați de către organele de drept din Republica Moldova.

În cadrul monitorizării acestei grupări criminale, s-a stabilit că membrii grupului respectiv achiziționau hașiș-ul cu 700 – 800 euro pentru 1 kilogram și îl realizau traficanților de droguri din Moscova, Federația Rusă, cu prețul care varia între 2000 și 2500 euro în dependență de calitate, reușind transportarea a unei cantități de aproximativ 500 kilograme de hașiș din vânzarea căruia a fost obținută suma de aproximativ un milion de euro.

”Tipografie” clandestină deconspirată de PCCOCS - Sputnik Moldova
Video
Falsificau cărți de identitate românești și permise de conducere - Video PCCOCS

Activitatea grupului a fost documentată de către procurorii PCCOCS, angajații Serviciului Vamal și ofițerii INI, în colaborare cu autoritățile statelor pe teritoriul cărora erau transportate drogurile.

În urma unor ample operațiuni internaționale, desfășurate în perioada anilor 2017-2018, în baza informației transmise de către PCCOCS și INI au fost depistate și ridicate șase unități de transport cu ajutorul cărora erau transportate drogurile în Spania, Italia, România, Ucraina, Republica Belarus și Federația Rusă, în total fiind ridicate 400 kilograme de hașiș din ascunzișurile special amenajate în automobile.

Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată, făptuitorii riscă pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 până la 15 ani.

Fluxul de știri
0