Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Eveniment mare pentru două sate din Moldova: Ce cadou au primit din Austria - Video

© Sputnik / Miroslav RotariПожарные машины
Пожарные машины  - Sputnik Moldova
Abonare
Pompierii voluntari din Austria au venit la Chișinău cu o nouă donație de tehnică specială. Este „o contribuţie în securitatea oamenilor” și un sprijin pentru voluntarii din Republica Moldova, au spus ei.

CHIȘINĂU, 18 iun – Sputnik, E.L. În satele Sărata Veche din raionul Făleşti şi Bobeica din raionul Hânceşti, funcționează posturi de salvatori voluntari, existența cărora le dă localnicilor un sentiment de mai mare siguranță.

De astăzi, la fel ca salvatorii profesioniști, cele două posturi vor avea în dotare câte o autospecială de stingere a incendiilor. Cu noile unități, salvatorii voluntari vor interveni mai rapid în cazul unor situaţii excepţionale.

Жара  - Sputnik Moldova
Societate
Salvatorii în alertă: Au fugit de arșiță și au murit înecați - Video
Mașinile au fost donate de pompierii voluntari din Austria și au fost transmise primarilor celor două localități în cadrul unei ceremonii desfășurate la sediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Pompierii salvatori din Austria au venit la Chișinău cu o donație constând din 7 unități de tehnică specială și un autovehicul de stat major.

Pe lângă autospecialele de stingere a incendiilor dăruite celor două sate, lotul include cinci autospeciale de intervenţie cu module diferite - pentru pomparea apei, deblocare, lucrări la înălțime, transportarea persoanelor, potrivit IGSU.

Hans Kohler, reprezentantul pompierilor voluntari austrieci, a spus în discursul său că este foarte bucuros să conlucreze cu oamenii din Moldova, iar donația oferită „este o contribuţie în securitatea oamenilor”.

Şeful IGSU, general-maior Mihail Harabagiu, a apreciat înalt colaborarea cu pompierii voluntari din Austria, menționând că „Republica Moldova merge cu paşi impunători în implementarea voluntariatului în ţară, pentru siguranţa cetăţenilor”.

Pe parcursul ultimilor 7 ani, pompierii voluntari din Austria le-au donat colegilor din Moldova 45 de unităţi de tehnică.

Fluxul de știri
0