Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine conduce SIS-ul după ce fostul director și-a dat demisia

© Sputnik / Евгений ПанасенкоСлужба информации и безопасности
Служба информации и безопасности - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul SIS a plecat din funcție, fără ca acest fapt să fie anunțat oficial. Un director adjunct asigură interimatul funcției.

CHIȘINĂU, 18 iun – Sputnik. Serviciul de Informații și Securitate (SIS) este condus acum de Alexandru Esaulenco, directorul adjunct al instituției. Directorul Vasile Botnari și-a dat demisia concomitent cu Guvernul Filip, la 14 iunie.

Acest fapt nu a fost anunțat oficial, dar a devenit cunoscut luni seara, după modificările făcute pe site-ul SIS: la rubrica „Conducerea” apare doar numele lui Alexandru Esaulenco, directorul adjunct care va asigura interimatul funcției.

Vasile Botnari, un apropiat al PDM, a fost numit director al SIS de către Parlament la 3 mai 2018, pentru o perioadă de 5 ani.

Alexandru Esaulenco a devenit director adjunct al SIS la 29 noiembrie 2018, până atunci având funcția de șef al Direcției contrainformații militare din cadrul instituției.

Fluxul de știri
0