Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Toleranță zero corupției: Iată ce a anunțat Maia Sandu - Detalii

© REUTERS / VLADISLAV CULIOMZAMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Maia Sandu a anunțat în cadrul unei conferințe de presă care vor fi acțiunile de mai departe a noului Guvern.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Maia Sandu a anunțat astăzi într-o conferință de presă că va fi constituit un birou de politică anticorupție pe lângă Guvernul Republicii Moldova. Din acest birou vor face parte experți internaționali, inclusiv din România.

"Vom anunța un număr de telefon ca toate persoanele care dețin probe privind ilegalitățile făcute de Vlad Plahotniuc să sune și să ni le prezinte", a precizat Maia Sandu.

Tot astăzi, premierul Maia Sandu a avut întrevederi cu oamenii care activează în cadrul ministerelor. Aceasta i-a prezentat angajaților pe noii miniștri. Maia Sandu a precizat că mesajul pe care l-a transmis oamenilor este că noul Guvern va elimina corupția din sistem și îl va curăța de oamenii incompetenți și corupți.

Майя Санду  - Sputnik Moldova
Politică
Sandu la MAI: Noi nu am venit să ne răzbunăm, vrem să începem de pe o foaie curată

”Noul Cabinet de Miniștri își asumă să lucreze doar în interesul țării și să promoveze oamenii corecți și competenți. Noi ne dorim sa constituim instituții puternice ca să nu fie posibilă capturarea lor, să fie responsabili în fața propriei datorii”, a precizat Maia Sandu.

Maia Sandu a precizat că a discutat cu câțiva conducători care au făcut parte din ”regimul oligarhic”. Ea a spus că cetățenii așteaptă ca ei să-și prezinte demisia.

”Am discutat cu trei angajați și anume cu Iurie Ciocan, Lilia Palii și Sergiu Răilean. Le-am vorbit despre anumite suspiciuni în raport cu deciziile pe care le-au luat sau decizii la care au participat și le-am zis că în situația în care au fost parte la asemenea abuzuri ei vor fi cercetați, iar acești oameni ar trebui să-și asume responsabilitățile. Toți conducătorii care au dat ordine ilegale trebuie să-și asume consecințele acestor abuzuri”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu a vorbit și despre soarta proiectelor care au fost demarate de fosta guvernare, cum ar fi ”Drumuri Bune”, ”Prima Casă” etc.

”Toate proiectele vor fi analizate ca să înțelegem care este beneficiul pentru societate, să ne asigurăm că nu există elemente de corupție infiltrate în aceste proiecte. În funcție de aceste analize o să decidem care va fi soarta lor”, a mai precizat Maia Sandu.

Fluxul de știri
0