Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sandu la MAI: Noi nu am venit să ne răzbunăm, vrem să începem de pe o foaie curată

© Sputnik / Miroslav RotariМайя Санду
Майя Санду  - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Maia Sandu l-a prezentat în această dimineață colectivului MAI pe noul ministru de Interne Andrei Năstase. Discursul șefului Guvernului a fost unul impresionant.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Aveți o echipă impresionantă. Este cel mai numeros și puternic minister. Așa și-a început premierul Maia Sandu discursul susținut, în această dimineață, în fața angajaților Ministerului Afacerilor Interne, în timp ce-l prezenta pe noul ministru de resort, Andrei Năstase.

”Îmi face plăcere să vin aici cu noul ministru al Afacerilor Interne, Andrei Năstase. Ne cunoaștem de la proteste, dar de acum încolo vom avea o altfel de relație. Ne propunem să transformăm instituțiile statului în instituțiile care slujesc cetățeanului”, a declarat șeful Cabinetului de Miniștri.

Андрей Нэстасе - Sputnik Moldova
Politică
Andrei Năstase înaintează un ultimatum de la tribuna Parlamentului

Sandu le-a declarat polițiștilor că de acum încolo nu vor mai sluji un cetățean anume, un politician sau un grup de interese, ci vor fi doar în slujba cetățeanului.

”Până aici au fost acțiunile care au avut efecte negative asupra societății. De astăzi nu veți mai fi în slujba unui politician, a unui grup de interese sau a unui grup criminal. Dorim ca cetățenii să-și recapete încrederea în stat. Sarcina noastră este să slujim cetățeanul în conformitate cu legea”, a declarat primul-ministru.

Maia Sandu le-a dat asigurări oamenilor legii că „nu vă vom mai pune în situația ca să alegeți în a sluji cetățenii sau a un grup obscur”.

”Ne dorim ca instituțiile statului să-și recâștige independența, să fie respectate de cetățeni”, a menționat premierul.

Șeful Guvernului i-a îndemnat pe polițiști să lucreze împreună la deconspirarea schemelor de corupție și la salvarea banului public.

”Toate aceste lucruri se vor întâmpla dacă noi cu toții vom pune umărul”, a spus Sandu.

Șeful Executivului a dat asigurări că noua echipă guvernamentală nu se va răfui cu polițiștii din MAI, din contra împreună cu aceștia vor construi un alt mod de lucru în Guvern.

”Noi nu am venit să ne răzbunăm. Vrem să începem de pe o foaie curată și să construim un alt mod de lucru în Guvern”, a declarat premierul.

Maia sandu l-a descris pe noul ministru de interne Andrei Năstase ca pe un luptător.

”Acum vom lupta ca să implementăm reformele și ca nimeni să nu încalce legea. Doar atunci când vom avea încredere unui în alții, vom fi eficienți și vom avea succese”, a declarat primul-ministru.

Liderul PPDA, Andrei Năstase, va ocupa funcția de vicepremier, ministru al Afacerilor Interne în Guvernul Maia Sandu susținut de coaliția PSRM-ACUM.

Fluxul de știri
0