Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Kovesi - Tot mai puține șanse în Europa și tot mai aproape de „Planul B” de la Chișinău

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Kovesi are tot mai puține șanse să devină procuror șef european, spune Sunday Times. Rămâne pe rol planul B despre care a vorbit Kovesi și care ar putea fi postul de procuror general în Moldova.

BRUXELLES, 17 iunie - Sputnik, Daniela Porovăț. În timp ce presa britanică îi dă tot mai puține șanse lui Kovesi să ajungă procuror european, deși îi înalță osanale în continuare, ar putea intra în lucru planul B al fostului procuror șef al DNA, descoperit prima oară într-un editorial publicat în Sputnik.

Laura Kovesi - Sputnik Moldova
Politică
Ultima oră: Laura Kovesi, dorită de Maia Sandu ca procuror general al Republicii Moldova

Kovesi a declarat pentru Politico faptul că are un plan B dacă nu reușește să ajungă procuror șef european. În aceeași zi, Parlamentul de la Chișinău modifica legea în așa fel încât un cetățean străin să poată deveni procuror șef în Republica Moldova.

Între timp, mulți politicieni de la Chișinău s-au pronunțat asupra acestei posibilități, printre ei remarcându-se premierul Maia Sandu care a spus că ”ar fi un scenariu minunat pentru noi”.

Kovesi a mai fost propusă procuror general și în Ucraina în campania prezidențială de către apropiații actualului președinte de la Kiev, dar de atunci nu s-a mai auzit nimic de această ofertă.

Fluxul de știri
0