Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ultima oră: Laura Kovesi, dorită de Maia Sandu ca procuror general al Republicii Moldova

© AFP 2024 / DANIEL MIHAILESCULaura Kovesi
Laura Kovesi - Sputnik Moldova
Abonare
Ipoteza potrivit căreia Kovesi ar putea ajunge procuror general al Republicii Moldova, anunțată prima oară într-un editorial publicat în Sputnik, prinde contur prin declarațiile făcute de Maia Sandu.

BRUXELLES, 13 iunie - Sputnik, Daniela Porovăț. Ipoteza privind desemnarea lui Kovesi drept procuror general al Republicii Moldova, lansată într-un editorial din Sputnik, a primit o nouă confirmare prin vocea liderului Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu.

Aceasta a declarat joi, într-un interviu acordat Epoch Times România, că desemnarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror general ar fi "un scenariu minunat" pentru Republica Moldova.

Laura Codruța Kovesi - Sputnik Moldova
Politică
Confirmare: ”Kovesi ar putea conduce procuratura Republicii Moldova”

Ipoteza din editorialul publicat în Sputnik a plecat de la planul B anunțata de Kovesi în Politico, unde ea a menționat că, dacă nu ajunge procuror șef european, are un plan B. În aceeași zi cu interviul amintit, noua alianță de la Chişinău dintre blocul ACUM şi socialiştii lui Igor Dodon au modificat, în Parlament, legislaţia, deschizând posibilitatea ca funcția de procuror general să fie ocupată și de persoane care nu au cetățenia moldovenească.

Întrebată despre scenariul lansat în editorialul din Sputnik potrivit căruia Laura Codruţa Kovesi ar putea prelua funcţia, în cazul în care nu ar obţine şefia Parchetului European, Maia Sandu a dat un răspuns interesant:

"Ar fi un scenariu minunat pentru noi. Nu ştiu dacă doamna Kovesi ar fi interesată de asta. Şi noi, evident, îi urăm să reuşească să obţină jobul la Bruxelles în Uniunea Europeană. Dar tocmai de aceea am propus modificarea legii. Pentru că vrem să avem cei mai buni specialişti, oameni independenţi de sistemul nostru care foarte mult timp a fost implicat în tot felul de scheme de corupţie", a declarat Maia Sandu.

Fluxul de știri
0