Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Situația din Moldova, discutată de miniștrii de externe ai statelor UE la Luxemburg

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaSediul Comisiei Europene, Bruxelles
Sediul Comisiei Europene, Bruxelles - Sputnik Moldova
Abonare
Consiliul Afaceri Externe al UE se întrunește astăzi în ședință, pe ordinea de zi fiind inclus și un schimb de opinii privind situația din țara noastră.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Situația politică din Moldova va fi discutată de către miniștrii de Externe din statele membre ale Uniunii Europene la ședința Consiliului Afaceri Externe al UE care va avea loc luni la Luxemburg.

Le Kremlin de Moscou - Sputnik Moldova
Rusia
Reacția Externelor de la Moscova la soluționarea crizei politice din Moldova

Miniștrii de Externe ai statelor UE vor discuta, în format comun cu miniștrii Apărării, Strategia Globală a Uniunii Europene, la trei ani din momentul intrării ei în vigoare. Demnitarii vor da o apreciere progreselor obținut și vor discuta chestiuni de perspectivă.

Totodată, miniștrii de Externe vor evalua eficiența politicii externe și de securitate și vor examina astfel de probleme actuale precum situația din Republica Moldova și evenimentele din Sudan.

În cadrul dineului neoficial, miniștrii vor face schimb de opinii cu privire la evenimentele din Orientul Apropiat împreună cu ministrul de Externe al Iordaniei, Ayman Safadi, după cum anunță într-un comunicat de presă Serviciului European de Acțiune Externă.

Fluxul de știri
0