Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Andrei Năstase înaintează un ultimatum de la tribuna Parlamentului

© Sputnik / Miroslav RotariАндрей Нэстасе
Андрей Нэстасе - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Andrei Năstase a anunțat că va înregistra un proiect de lege prin care va propune sancțiuni drastice pentru uzurparea puterii și trădare de patrie. Deputatul a declarat că va discuta astăzi cu premierul Maia Sandu, cu care va stabili ”termenul limită pentru cei care nu permit transferul de putere”.

CHIȘINĂU, 12 iun – Sputnik. Deputatul DA ACUM, Andrei Năstase, ministru de Interne în Guvernul Maia Sandu, a anunțat astăzi în debutul ședinței Parlamentului că va înregistra un proiect de lege prin care va propune sancțiuni drastice pentru uzurparea puterii și trădare de patrie. Totodată, Năstase a declarat că va discuta astăzi cu premierul Sandu cu care va stabili ”termenul limită pentru cei care nu permit transferul de putere”.

Năstase a precizat în discursul său de la tribuna Parlamentului că în unele țări uzurparea puterii și trădarea de patrie se pedepsesc cu închisoare pe viață.

”Voi înainta un proiect de lege care să amendeze Codul Penal, așa încât pedepsele să fie drastice. Uzurparea puterii și trădarea de patrie în alte state se sancționează cu închisoare pe viață”, a declarat Năstase.

Deputatul DA ACUM  susține că incidentul de azi dimineață care a avut la una din direcțiile IGP nu poate fi numit altceva decât puci ”pus la cale de vechea conducere a MAI”.

”Situația este explozivă. Motiv pentru care fac apel la calm și ordon forțelor de poliție să nu îndeplinească ordinele conducătorilor puciști”, a declarat Năstase.

Exclusiv Sputnik: Avizul Comisiei de la Veneția și comentariile deputaților PSRM –ACUM - Sputnik Moldova
Video
Exclusiv Sputnik: Avizul Comisiei de la Veneția și comentariile deputaților PSRM–ACUM

Acesta s-a adresat de la tribuna forului legislativ misiunilor diplomatice acreditate în Moldova și, în special, Ambasadei SUA în țara noastră, să se informeze despre acțiunea care a avut loc în această dimineață la sediul Direcției nr. 6 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații (INI).

”Polițiștii înțeleg că această situație nu poate continua la nesfârșit. Această criză se va încheia cu victoria poporului, iar cei vinovați vor răspunde în fața legii, iar pedepsele nu vor fi deloc blânde”, a declarat deputatul.

Astăzi, Parlamentul s-a întrunit din nou în ședință doar cu participarea deputaților din coaliția PSRM – ACUM. Pe ordinea de zi a ședinței sunt trei chestiuni: proiectul de hotărâre privind înființarea comisiilor permanente ale Parlamentului și componența lor numerică; proiectul de hotărâre privind aprobarea componenței nominale a comisiilor permanente ale Parlamentului; proiectul de hotărâre privind componența nominală a delegației Republicii Moldova de legislatura a X-a la APCE.   

Fluxul de știri
0