Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sandu, despre schimbarea majoră care ar putea avea loc la Sănătate

© Sputnik / Miroslav RotariАлла Немеренко
Алла Немеренко  - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale ar putea fi divizat în două instituții. Declarația a fost făcută de noul premier Maia Sandu.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Premierul Maia Sandu a declarat astăzi la evenimentul de prezentare colectivului a noului ministrul al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, că instituția ar putea fi divizată în două ministere: cel al Sănății și cel al Muncii și Protecției Sociale.

Майя Санду  - Sputnik Moldova
Politică
Sandu la MAI: Noi nu am venit să ne răzbunăm, vrem să începem de pe o foaie curată

Sandu a declarat că reforma inițiată în 2017, când numărul ministerelor din Guvernul Filip a fost redus de la 16 la 9, iar ministerele Sănătății și cel al Muncii au fost comasate, a fost neinspirată.

”Cred că a fost o decizie proastă fuzionarea celor două ministere. Nu înțeleg de ce oamenii nu au vrut să învețe din experiența precedentă. Am mai trecut prin fuzionări și am văzut că rezultatele sunt proaste”, a declarat Sandu.

Premierul a afirmat că va pleda pentru separarea celor două instituții.

”Este opinia mea personală, dar eu am să pledez pentru separarea acestor două ministere, pentru că sunt agende complicate pe fiecare dimensiune”, a menționat Sandu.

Șeful Guvernului susține că va propune separarea celor două ministere doar după o discuție cu angajații, astfel ca să vadă și poziția lor.

”Cred că ne permitem să avem două instituții separate care să se axeze fiecare pe problema lui. Ceea ce vă promit eu, dacă și dumneavoastră aveți acest punct de vedere, să avem o discuție, să vedem ce credeți și să corectăm această decizie pe care eu o consider că este neinspirată”, a menționat Sandu.

Din aprilie 2017, Guvernul Republicii Moldova a început să activeze conform unei noi structuri, când din 16 ministere au rămas doar 9. Conform proiectului, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei a fost comasat cu Ministerul Sănătății, iar noua structură se numește Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Fluxul de știri
0