Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Eliberarea lui Renato Usatîi: Reacția Procuraturii - ”starea sănătății este una gravă”

© Photo : Privesc EuRenato Usatîi
Renato Usatîi - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale vine cu detalii în contextul anulării mandatului de arestare în cazul lui Renato Usatîi.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a explicat că mandatului de arestare a fost anulat ”în contextul în care Renato Usatîi s-a prezentat benevol la organul de urmărire penală, iar starea sănătății este una gravă”.

”De către PCCOCS este investigată o cauză penală în cadrul căreia, Renato Usatîi este învinuit de comiterea mai multor infracțiuni și în legătură cu neprezentarea anterioară a acestuia la organul de urmărire penală, la demersul procurorului i-a fost aplicată de către instanța de judecată măsura preventivă, arestarea preventivă”, precizează instituția printr-un comunicat.

Ренато Усатый - Sputnik Moldova
Politică
Renato Usatâi a revenit în Moldova, dar a fost reținut chiar la hotar - Video

La 16 iunie 2019, numitul Renato Usatîi s-a prezentat la intrarea în Republica Moldova, unde a fost reținut de către ofițerii de poliție și escortat la sediul PCCOCS, unde procurorii i-au înaintat învinuirea, fiind audiat referitor la circumstanțele cauzei penale.

Tot atunci, apărătorii acestuia au înaintat un demers prin care au solicitat revocarea măsurii preventive, motivând că Renato Usatîi s-a prezentat benevol, nu se va eschiva de la organul de urmărire penală, a dat declarații cu privire la faptele imputate, iar starea sănătății este una gravă.

Totodată, oamenii legii subliniază că în conformitate cu prevederile Codului de procedură penală, în cazul în care, la etapa de urmărire penală, procurorul, consideră că măsura arestarea preventivă nu mai este justificată şi temeiurile care au servit la aplicarea acesteia au decăzut, acesta revocă neîntârziat măsura arestării, punând în libertate persoana.

Майя Санду - Sputnik Moldova
Politică
Premierul Maia Sandu, nedumerită de eliberarea lui Renato Usatâi: Procurorii să răspundă

Astfel, urmare a examinării de către procuror a cererii, în coraport cu situația de fapt stabilită la moment, ținând cont de decăderea temeiurilor care au servit la aplicarea arestării preventive, învinuitului Renato Usatîi, prin ordonanță i-a fost revocată măsura arestării preventive, fiindu-i aplicată măsura procesuală de constrângere – obligarea de a se prezenta.

Investigațiile pe această cauză continuă, fiind efectuate toate măsurile prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele, completă şi obiectivă, a circumstanțelor cauzei.

Procuratura promite să revină cu informații suplimentare pe măsura desfășurării acțiunilor de urmărire penală și adoptării unor decizii procesuale pe această cauză penală.

Fluxul de știri
0