Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierul Maia Sandu, nedumerită de eliberarea lui Renato Usatâi: Procurorii să răspundă

© Sputnik / Miroslav RotariМайя Санду
Майя Санду - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul moldovean, Maia Sandu, este nedumerită că liderul Partidului Nostru a fost pus în libertate după ce astăzi a fost reținut la punctul de trecere a frontierei cu România Sculeni, pe numelui lui fiind eliberat anterior un mandat de arest.

CHIȘINĂU, 14 iun – Sputnik. Premierul spune că procurorii au greșit sau atunci când eu eliberat mandatul de arest, sau astăzi când au anulat acest mandat și l-au pus în libertate de Renato Usatâi.  

Ренато Усатый - Sputnik Moldova
Politică
Renato Usatâi a revenit în Moldova, dar a fost reținut chiar la hotar - Video

“Prim-ministrul nu poate da indicații procurorilor și nu poate interveni în justiție și nu o voi face niciodată. Însă decizia de astăzi, de anulare a mandatului de arest pe numele lui Renato Usatîi, ridică mari semne de întrebare. Prin această decizie, procurorii fie recunosc că dosarul a fost fabricat la comandă politică și atunci ar trebui să știm la comanda cui, iar cei care au îndeplinit asemenea indicații trebuie să-și dea demisia și să răspundă în fața legii, fie legalitatea deciziei de astăzi are caracter îndoielnic. În acest caz, de asemenea, procurorii responsabili trebuie să răspundă în fața legii”, a declarat Maia Sandu.

Ea a promis să facă ordine în domeniul justiției și să o curețe de oamenii vechiului sistem.

“Să fie clar pentru cei care încearcă să profite de această perioadă de tranziție - în cel mai scurt timp, vom curăța justiția de oamenii corupți, din vechiul sistem, care lucrează la comanda cuiva și nu în interesul cetățeanului și conform prevederilor legale”, a mai spus premierul. 

Vlad Plahotniuc - Sputnik Moldova
Cristoiu: Dacă FBI începe hăituirea lui Plahotniuc, atunci ancheta ajunge și în România

Amintim că liderul Partidului Nostru, Renato Usatâi, a revenit astăzi în Republica Moldova, intrând în țară prin postul vamal Sculeni, venind din România. Acolo el a fost reținut de oamenii legii.

După jumătate de oră de discuții, membrii și susținătorii lui Usatâi au fost anunțați că liderul lor este reținut. Lor li s-a spus că aceasta este procedura, dat fiind că există un ordin de arest pe numele lui Usatâi. Lor li s-a mai spus că nu ar fi vorba chiar de o reținere, ci doar de aducerea lui în fața procurorilor pentru o discuție.

După discuția cu procurorii, Renato Usatâi a ieșit la libertate și a declarat că procurorii au anulat mandatul de arest eliberat pe numele lui, dar l-au obligat să se prezinte în fața lor la prima chemare. Usatâi a spus că este oricând gata să facă acest lucru și va veni în fața procurorilor plin de documente.

Fluxul de știri
0