Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi detalii în cazul polițiștilor demiși pentru susținerea noii guvernări

© Sputnik / Miroslav RotariProtest la Guvernul Republicii Moldova, 09 iunie 2019
Protest la Guvernul Republicii Moldova, 09 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția Republicii Moldova a venit cu un comunicat în cazul celor șase polițiști care au fost demiși pentru că au susținut Guvernul Maiei Sandu.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Polițiștii din cadrul secției 6 a Inspectoratului Național de Investigații, sectorul Botanica, care pe 11 iunie și-au declarat ieri sprijinul pentru noua guvernare, au fost restabiliți în funcție.

”Astăzi, 17 iunie, cei şase poliţişti ai Direcţiei nr.6 a Inspectoratului Naţional de Investigaţii, au fost restabiliți în funcție prin ordinul șefului-interimar al Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Balan, la cererea prealabilă a acestora privind anularea ordinului șefului IGP din 12 iunie, 2019, prin care au fost sancționați disciplinar cu concedierea din funcția publică cu statut special”, anunță instituția printr-un comunicat.

Андрей Нэстасе - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Andrei Năstase: Politizarea activității MAI încetează din acest moment

Poliția precizează că subdiviziunea Inspectoratului Naţional de Investigații, îşi continuă activitatea în regim ordinar de lucru, conform legii.

Amintim că cei șase polițiști au fost suspendați din funcție pe 12 iunie. În birourile acestora au descins mascații de la Brigada cu Destinație Specială Fulger. Alexandru Pînzari, pe atunci deja demis de către noul ministru de Interne din funcția de șef al IGP, explicase aceste acțiuni prin faptul că în sediul instituției se aflau documente importante, inclusiv ”informații despre martori în unele procese penale de rezonanță și cu caracter procesual”.

Fluxul de știri
0