Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon, despre riscuri și provocatori

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune, șeful statului i-a avertizat pe moldoveni să nu se lase pradă euforiei și a vorbit despre provocatori.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a vorbit la un post privat de televiziune despre riscurile la care s-ar fi supus participanții la ”marșul poporului”, care ar fi trebuit să aibă loc duminica trecută în Capitală, deoarece în ţară urmau să fie aduşi provocatori din exterior.

„Dacă am fi desfăşurat ”Marşul poporului”, ar fi existat riscul unor destabilizări. Era pregătit un grup de provocatori, zeci de tineri care urmau să fie aduşi din afara ţării, de fapt pentru înlăturarea mea. Mai mult decât atât, la momentul respectiv noul Guvern nu controla în deplină măsură Ministerul de Interne. Desfăşurarea unei acţiuni de asemenea amploare în condiţiile create era pur şi simplu periculoasă”, a declarat Dodon.

Президент Молдовы Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Dodon îi propune noii guvernări un moratoriu pe subiectele ideologice și geopolitice

Situaţia transferului paşnic al puterii, potrivit lui Dodon, este dintre cele fără precedent în lume, şi este un mare succes că membrii noii majorităţi parlamentare au reuşit acest lucru fără confruntări şi o destabilizare îndelungată a situaţiei. Însă acesta nu este un motiv de euforie.

„Experienţa unor transferuri de putere în astfel de situaţii duce la destabilizare şi durează de obicei o perioadă îndelungată. Nouă ne-a mers că lucrurile au evoluat anume aşa”, a subliniat el, menţionând că o manifestare a poporului va avea loc după ce se va reuşi stabilizarea deplină a situaţiei politice create.

Fluxul de știri
0