Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dosar expediat în judecată: Ce riscă agresorul deputatului Sergiu Sîrbu – Detalii

Abonare
Activistul Pavel Grigorciuc, riscă ani grei de închisoare pentru că l-a agresat verbal și fizic pe deputatul democrat Sergiu Sîrbu.

CHIȘINĂU, 3 mai – Sputnik. Activistul Pavel Grigorciuc, care l-a bruscat pe deputatul Sergiu Sîrbu într-un local din Capitală, riscă cinci ani de închisoare sau amendă. Procuratura a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul de învinuire a acestuia în judecată.

Aeroportul international chisinau - Sputnik Moldova
Societate
Exclusiv: Procuratura, despre incidentul aviatic din spațiul aerian al Moldovei

Potrivit probatoriului, în data de 21 martie Pavel Grigorciuc l-a agresat verbal și fizic pe deputatul Sergiu Sîrbu. Totul s-a întâmplat într-un local din parcul ”Ștefan cel Mare” din Capitală.

Agresiunea a avut loc în prezenţa colegilor deputatului, dar şi a altor persoane care se aflau în local. În urma conflictului, Sergiu Sîrbu a fost internat în spital cu vătămări corporale ușoare.

Grigorciuc a ajuns în atenţia oamenilor legii încă acum cinci ani. În primăvara anului 2015, acesta fost obligat să achite amendă pentru că a bătut şi insultat un cetăţean german într-un local din Capitală. Până în prezent, el se eschivează de la achitarea amenzii penale.

Grigorciuc a mai fost condamnat și pentru că ar fi provocat dezordini în masă și violențe la sediul Procuraturii Generale, în septembrie 2016.

Atunci, inculpatul a compărut pe banca acuzaţilor, împreună cu alte şase persoane, pentru organizarea, conducerea şi participarea activă la violențe și pentru utilizarea armelor.

Pentru aceste acţiuni, inculpatul a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 4 ani. De asemenea, din anul 2014 şi până în prezent, acesta şi-a completat şi cazierul contravenţional cu 4 contravenţii pentru o serie de acţiuni huliganice, ultragieri şi alte acţiuni violente, pentru care a fost pedepsit de către instantele naţionale cu amenzi, la fel neachitate de individ până în prezent.

Fluxul de știri
0