Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dăncilă o felicită pe Maia Sandu și o invită în România

© Photo : Guvernul RomânieiViorica Dăncilă
Viorica Dăncilă - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Viorica Dăncilă surprinde cu un gest important pe plan extern, transmițând premierului Republicii Moldova, Maia Sandu, un mesaj de felicitare, urmat de o invitație în România

BRUXELLES, 16 iunie - Sputnik, Daniela Porovăț. Viorica Dăncilă se poziționează extrem de clar în privința noii puteri din Republica Moldova.

Посольство Америки в Молдове - Sputnik Moldova
Politică
Departamentul de Stat al SUA salută transferul pașnic al puterii în Moldova

Dăncilă a felicitat-o pe Maia Sandu pentru preluarea mandatului de prim ministru și și-a exprimat încrederea că Executivul de la Chişinău va continua parcursul european al Republicii Moldova, prin implementarea cu succes a reformelor necesare, a Acordului de Asociere şi a Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător cu Uniunea Europeană. În comunicatul trimis astăzi de Guvern, se mai arată că Dăncilă reafirmă deplina disponibilitate a Guvernului României de continuare a Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, baza esenţială a relaţiei bilaterale dintre cele două ţări.

"Pe responsabilitatea, hotărârea şi puterea de muncă a Guvernului pe care îl conduceţi se vor baza prosperitatea, stabilitatea şi securitatea Republicii Moldova. Consider esenţial ca, în activitatea dumneavoastră şi a colegilor dumneavoastră, să menţineţi la cote foarte înalte angajamentul european şi să promovaţi valorile noastre comune, europene", a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Le Kremlin de Moscou - Sputnik Moldova
Rusia
Reacția Externelor de la Moscova la soluționarea crizei politice din Moldova

Şeful Executivului român apreciază că este de relevanţă majoră continuarea de către noul Guvern al Republicii Moldova a poziţiei privind reglementarea conflictului transnistrean, cu respectarea integrităţii teritoriale şi suveranităţii Republicii Moldova, în graniţele sale recunoscute internaţional şi fără să fie afectat parcursul său pro-european, potrivit comunicatului.

Interesant este și că Dăncilă i-a adresat premierului Maia Sandu invitaţia de a efectua prima sa vizită în străinătate, la Bucureşti, cât mai curând posibil, pentru a continua tradiţia colaborării fireşti dintre România şi Republica Moldova.

Fluxul de știri
0