Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dezastru în Lacul "Valea Morilor": Pești morți în putrefacție, putoare și deșeuri – Video

© Sputnik / Sergiu PraporscicParcul ”Valea Morilor”
Parcul ”Valea Morilor” - Sputnik Moldova
Abonare
Deșeuri plutind pe apă, zeci de pești morți și un miros pestilențial – acesta este tabloul dezolant din lacul Valea Morilor din Capitală din primele zile ale acestei veri.

CHIȘINĂU, 3 iun – Sputnik. Tablou dezgustător în parcul ”Valea Morilor” din Capitală. Zeci de pești au murit și stau la suprafața apei. Reprezentanții Întreprinderii Municipale "Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi" au declarat pentru Sputnik Moldova că nu se cunoaște deocamdată din ce cauză peștii mor. Aceștia au prelevat probe din apă, dar nu au găsit nicio substanță toxică care să ducă la moartea acestora.

”Am prelevat săptămâna trecută din nou probe din apă pentru a ne convinge că pierirea peștilor nu este din cauza poluării excesive a apei. Pentru a rezolva această problemă, am decis să instalăm aeratoare. La fel, ne dorim să cumpărăm un utilaj cu care să dezinfectăm apa și plaja”, a declarat pentru Sputnik Moldova șeful ÎM ”Spații Verzi” Serghei Carp.

Mai mult, reprezentanții instituției care sunt responsabili de această problemă spun că peștii care stau acum la suprafață lacului vor fi scoși, dar nu au precizat când.  

”Peștii morți din lac o să îi strângem și îi vom îngropa în locuri speciale”, a mai adăugat Carp.

Până atunci, o simplă plimbare prin parc te poate lăsa cu o senzație de dezgust profund. Lacul este un focar de infecții.

Din cauza temperaturilor ridicate din ultima perioadă, peștii morți au început să se altereze, iar în parc, pe malul lacului, este un miros înțepător. Mai mult decât atât, rațele sălbatice care se plimbă pe lac mănâncă aceste mortăciuni.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe Instagram.

Accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Fluxul de știri
0