Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Aproape ca la război: Sfârșit de săptămâna cumplit - Câte vieți a răpit Nistrul și Răutul

© Sputnik / Miroslav RotariДнестр
Днестр  - Sputnik Moldova
Abonare
Patru persoane s-au înecat pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică, în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Sâmbătă și duminică au avut loc patru cazuri de înec în trei raioane din țară, în care și-au pierdut viața atât minori, cât și oameni maturi. Informația fost făcută publică pentru Sputnik Moldova de către ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu.

Caniculă - Sputnik Moldova
Astăzi, căldură peste măsură de mare: Cea mai dogoritoare zi din această vară – Foto

Ea a precizat că cazurile de înec au avut loc în raioanele Ungheni, Dubăsari și Briceni.

Primul caz a avut loc sâmbătă, în satul Grăseni din raionul Ungheni. Câțva tineri au apelat la ajutorul salvatorilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, anunțând că prietenul lor s-a scufundat în lac, dar nu s-a mai ridicat la suprafața apei.

Tot în raionul Ungheni a avut loc și al doilea caz. Și anume în râul Răut, unde s-a înecat un băiat de doar opt ani. Părinții au observat că hainele copilului lor sunt pe mal, dar el nu este. Doar scafandrierii au găsit corpul neînsuflețit al băiatului.

În raionul Briceni s-a înecat un bărbat, identitatea căruia încă nu a fost stabilită.

Și cel de-al patrulea caz a avut loc în comuna Molovata Nouă, în râul Nistru. Un bărbat de 37 de ani a mers să pescuiască, dar nu a mai revenit acasă. Corpul lui neînsuflețit a fost găsit de salvatori.

Fluxul de știri
0