Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vor demisiona sau nu magistrații Curții Constituționale – Iată ce spun experții

Abonare
Expertul în drept constituțional Alexandru Arseni este de părere că actuala componență a Curții Constituționale ar trebui să plece in corpore, însă, nu înainte de a revizui câteva decizii contradictorii pe care magistrații le-au emis cu referire la termenul de dizolvare al Parlamentului.
Vor demisiona sau nu magistrații Curții Constituționale – Iată ce spune un expert

Alexandru Arseni a mai declarat pentru Radio Sputnik Moldova că și deciziile fostului Guvern Filip începând cu 8 iunie de la momentul depunerii jurământului de către Guvernul condus de Maia Sandu sunt ilegale și constituie temei pentru uzurparea puterii în stat.

Expertul în drept mai spune că în cazul comunitatea internațională a recunoscut legitimitatea Guvernului și Parlamentului, Curtea Constituțională este obligată să-și revizuiască propriile decizii luate anterior.

"Judecătorii Curții sunt obligați să-și revizuiască hotărârile anterioare și să adopte decizii în conformitate cu normele stabilite, iar acest gest ar fi fost unul corect din partea judecătorilor CC", a subliniat Arseni.

Mai mult decât atât, Alexandru Arseni este de părere că temelia pentru declanșarea procedurii de uzurpare a puterii în stat au constituit deciziile contradictorii ale Curții Constituționale din 7-9 iunie.

"Magistrații CC vor trebui să-și analizeze minuțios hotărârile emise și să conștientizeze faptul că aceste decizii au servit drept temei pentru tentativa de uzurpare a puterii de stat. Prin urmare, ei ar trebui să-și corecteze aceste erori și ulterior să-și dea onorabil demisia", a punctat expertul în drept.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0