Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum să ne protejăm de arșiță: Sfaturi utile pentru zilele caniculare

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vă propunem în infograficul Sputnik Moldova sfaturi utile care vă vor ajuta să vă protejați corect pe timp de caniculă, evitând consecințele grave ale temperaturilor excesive asupra sănătății.

Vremea toridă s-a instalat de mai multe zile în țara noastră. Și se pare că nu avem șanse să scăpăm de arșiță nici în zilele următoare. Și asta pentru că meteorologii din România au anunțat apropierea unui val de căldură saharian, care va afecta și Moldova.

Pentru următoarele două săptămâni este prognozată o încălzire accentuată a vremii, cu valori maxime de 32-34 de grade Celsius în unele regiuni. La orele amiezii, temperaturile se vor apropia și chiar vor depăși pragul caniculei.

Вид из космоса на структуру Ришат в пустыне Сахара - Sputnik Moldova
Vreme infernală: Un val de căldură saharian se îndreaptă spre țara noastră

Amintim că din 11 iunie în țara noastră este în vigoare avertizarea cod galben de caniculă. Acesta este valabil până pe 16 iunie, însă ar putea fi actualizat în funcție de evoluția vremii.

Din 13 iunie, salvatorii au instalat corturi anticaniculă în toate cele cinci sectoare ale Chișinăului, dar și în orașele Bălți, Cahul, Comrat. Acestea activează în intervalul 11:00 – 18:00.

Doar în primele trei zile de activitate, după ajutor au apelat 2,4 mii de persoane.

Specialiștii îndeamnă să ne protejăm corect în perioada caniculară. Sfaturi utile, care vă vor ajuta să luptați cu căldura şi zăduful, puteţi afla și din infograficul Sputnik Moldova.

Fluxul de știri
0