Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Membrii CEC, gata să aprobe devizul de cheltuieli pentru organizarea alegerilor anticipate

© Sputnik / Miroslav RotariЦИК CEC
ЦИК CEC - Sputnik Moldova
Abonare
Devizul de cheltuieli pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 6 septembrie 2019 - prima chestiune în ordinea de zi a ședinței CEC planificate pentru 18 iunie.

CHIȘINĂU, 14 iun - Sputnik. Devizul de cheltuieli pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 6 septembrie 2019 urmează a fi discutat și aprobat de membrii Comisia Electorală Centrală. Această chestiune a fost inclusă în ordinea de zi a ședinței CEC, care urmează să se întrunească pe 18 iunie.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon anunță cum poate avea loc transmiterea pașnică a puterii - Video

Astfel, CEC a decis să execute decretul semnat de Pavel Filip, prin care acesta a dizolvat Parlamentul și a stabilit data alegerilor anticipate pentru 6 septembrie, după ce Curtea Constituțională a emis o nouă hotărâre prin care a constatat circumstanțe ”care justifică interimatul funcției de Președinte al Republicii Moldova. Ulterior, președintele Igor Dodon a anulat acest decret.

În total, membrii Comisiei urmează să examineze opt chestiuni, printre care și acreditarea observatorilor pentru monitorizarea alegerilor Guvernatorului (Bașcanul) UTA Găgăuzia din 30 iunie 2019”.

Fluxul de știri
0