Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon anunță cum poate avea loc transmiterea pașnică a puterii - Video

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Parlament cum poate avea loc transmiterea pașnică a puterii de la democrați coaliției PSRM – ACUM.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă susținută la Parlament că duminică, 16 iunie, la Chișinău, va fi organizat un marș al poporului în susținerea noii guvernări. Șeful statului a precizat că cu cât mai mulți oameni se vor alătura acestui miting pașnic, cu atât mai repede va avea loc ”transmiterea pașnică a puterii” de la guvernarea condusă de PD la cea creată de PSRM – ACUM.

”Împreună cu colegii noștri, cu cei care au creat majoritatea parlamentară, am decis să chemăm cetățenii Republicii Moldova la un marș al poporului în susținerea noii guvernări. Un miting pașnic în susținerea majorității parlamentare și a noului Guvern. Cu cât mai mulți vom fi cu atât mai repede va avea loc transmiterea pașnică a puterii”, a declarat Dodon.

Șeful statului a precizat că manifestarea va avea loc duminică, 16 iunie, începând cu ora 11:00, în fața Parlamentului. 

”Republica Moldova a început o filă nouă. Noua guvernare este susținută de tot mai multă lume din interiorul țării. Sute de aleși locali zilnic vin cu mesaje în susținerea noii guvernări”, a declarat președintele.

Андрей Нэстасе - Sputnik Moldova
Politică
Andrei Năstase înaintează un ultimatum de la tribuna Parlamentului

Șeful statului s-a adresat funcționarilor publici cu îndemnul de ”a avea curaj” și să treacă de partea majorității PSRM – ACUM.

”Așa cum am avut noi: eu în calitate de președinte, colegii din Parlament, cei 61 de deputați. Nu aveți frică. Vă rog să ieșiți cu declarații în susținerea Guvernului legitim. Nu vă temeți, nimeni nu va fi pedepsit. Dați dovadă de curaj”, a declarat Dodon.

”Dacă astăzi, mâine, în următoarele zile noi vom fi mai mulți, atunci transmiterea pașnică a puterii poate fi mai simplă și mai rapidă”, a adăugat șeful statului.

Dodon a făcut un apel și către deputații democrați, pe care i-a chemat în Parlament în calitate de opoziție parlamentară.

”Fosta conducere trebuie să vină în Parlament, în calitate de opoziție parlamentară. Veniți în Parlament, veți fi o opoziție puternică”, a declarat Dodon.

Președintele țării spune că, dacă nu vor fi făcuți acești pași, atunci ”situația poate să ajungă la destabilizare”,

”Iar noi nu de dorim acest lucru”, a subliniat Dodon.  

Șeful statului a salutat și faptul că tot mai mulți parteneri externi susțin Guvernul creat de coaliția PSRM-ACUM.

Fluxul de știri
0