Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Contrabandă de milioane: Schema pusă în aplicare de un grup de infractori - Video

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimedia Cătușe
 Cătușe - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Trei indivizi au fost reținuți pentru contrabandă cu mărfuri în proporții deosebit de mari.

CHIȘINĂU, 14 iun – Sputnik. Oamenii legii au efectuat șapte percheziții și au depistat  mărfuri de contrabandă de aproximativ patru milioane de lei. Acesta este bilanțul unei ample operațiuni desfășurate de ofițerii serviciilor specializate ale Vămii, în comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Descinderile au fost operate în cadrul unui dosar penal intentat pentru contrabandă cu mărfuri.

Черная икра осетровых пород - Sputnik Moldova
Societate
Și vameșii fac contrabandă, dar nu cu orice marfă, ci doar de lux – Detalii

Potrivit oamenilor legii, este vorba de trei bărbați din Capitală, cu vârste cuprinse între 40 și 45 de ani. Aceștia au fost documentați pe parcursul a patru luni de zile, perioadă în care au fost acumulate suficiente probe pentru demararea operațiunii de reținere și percheziționare.

Mărfurile erau procurate din Ucraina și aduse în țară prin contrabandă. Ulterior, acestea erau repartizate mai mult comercianți din municipiul Chișinău. Prima reținere a fost operată în cadrul la depozitul deținut de organizatorul grupării, chiar în momentul descărcării mărfurilor de contrabandă.

În cadrul controlului, în tavanul vehiculului percheziționat au fost depistate mai multe loturi de produse, aparate și accesorii pentru îngrijirea personală, încălțăminte, baterii și cabluri de interconectare, toate fără acte de proveniență.

Таможня - Sputnik Moldova
Societate
Incredibil: Iată unde a ascuns un șofer țigările de contrabandă

Imediat după reținere, oamenii legii au descins cu percheziții la domiciliul liderului grupării, precum și la trei puncte comerciale din Capitală. Acolo au fost depistate alte loturi de mărfuri de larg consum, fără acte de însoțire. Printre loturile de bunuri au fost descoperite și insecticide care fac parte din categoria produselor ce pot fi importate doar în baza autorizațiilor speciale.

Totodată, verificări au avut loc și în magazinele și depozitele deținute de alți doi agenți economici, despre care se cunoștea că comandau și primeau mărfuri aduse prin contrabandă de către bănuiți. În urma acestor controale, au fost depistate loturi impunătoare de mărfuri, pentru care proprietarii nu au putut prezenta niciun act de proveniență.

Valoarea mărfurilor depistate în cadrul flagrantului și perchezițiilor operate depășește 3,8 milioane de lei. Cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate sau cu tangență la acest caz. În caz de condamnare, suspecții riscă până la 10 ani de închisoare.

Fluxul de știri
0