Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Și vameșii fac contrabandă, dar nu cu orice marfă, ci doar de lux – Detalii

© Photo : Пресс-служба МЧС РФ / Trecere la banca de fotografiiЧерная икра осетровых пород
Черная икра осетровых пород - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Trei ofițeri ai Serviciului Vamal au fost demiși din funcție pentru grave abateri disciplinare, iar unul dintre ei chiar pentru că a introdus personal în țară marfă de lux prin contrabandă.

CHIȘINĂU, 27 dec - Sputnik. Trei inspectori vamali au fost destituiți din funcție după ce Comisia de Disciplină a Serviciului Vamal a constatat că aceștia au comis grave abateri disciplinare, anunță într-un comunicat de presă Secția Relații Publice a Serviciul Vamal al Republicii Moldova.

Droguri - Sputnik Moldova
Societate
Sportivi de performanță din Moldova, membrii ai mafiei drogurilor - Video

Primul angajat propus spre concediere a ajuns în vizorul subdiviziunii de securitate internă a instituției după ce a autorizat trecerea, prin postul vamal Tudora, a unui lot de mărfuri de larg consum, care a fost depistat, ulterior, de către Echipele Mobile ale Vămii.

Tot pentru neglijență în serviciu este demis și un inspector al terminalului vamal ”Industrială”, care a vămuit un microbuz cu termenul de exploatare ce depășea 10 ani de zile, acest lucru fiind interzis de legislația națională.

În cazul celui de-al treilea funcționar, sancțiunea de eliberare din funcție este însoțită și de un proces contravențional pentru trafic ilicit cu mărfuri. Este vorba despre un inspector al postului vamal ”Palanca”, în mașina căruia Echipele Mobile ale Vămii au depistat 38 de kg de caviar, pe care le-a procurat din orașul Odesa, Ucraina și le-a introdus ilegal în țară. Verificările au relevat faptul că acesta a intrat în țară prin vama ”Tudora”, motiv pentru care a fost sancționat și colegul care i-a autorizat trecerea, fără efectuarea controlului de rigoare. Acestuia din urmă i-a fost aplicată sancțiunea disciplinară sub formă de mustrare.

O femeie a fost reținută pe Aeroportul Chișinău: Iată ce avea în geantă>>>

Conducerea Serviciului Vamal condamnă astfel de încălcări, pe care le califică ca fiind incompatibile cu statutul de ofițer vamal, a cărui misiune este asigurarea securității economice a statului. Totodată, reiterăm îndemnul lansat în adresa societății de a reclama orice ilegalități comise de angajații instituției prin intermediul Liniei specializate anticorupție a Serviciului Vamal, la numărul de telefon +373 22 574-111.

Fluxul de știri
0