Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ultima oră: Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, și-ar fi dat demisia

© Sputnik / Miroslav RotariМинистр внутренних дел Александр Жиздан
Министр внутренних дел Александр Жиздан - Sputnik Moldova
Abonare
Surse apropiate Ministerului de Interne au declarat pentru Sputnik Moldova că șeful Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, și-ar fi dat demisia.

CHIȘINĂU, 14 iun – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Alina Zbancă, a declarat însă pentru Sputnik Moldova că nu deține astfel de informații și că va veni cu detalii imediat ce le va avea.

Percheziții la INI  - Sputnik Moldova
Politică
Primele altercații între forțele de ordine: Iată ce s-a întâmplat astăzi dimineața – Video

Anterior, noul ministru de Interne, Andrei Năstase, s-a adresat cu un mesaj către polițiști.

"Fac un apel către toți polițiștii din Republica Moldova, către polițiștii cinstiți: vă rog să nu vă compromiteți, așa cum au făcut-o deja o parte dintre comandanții voștri. Vă rog să înțelegeți că nicio instituție aflată în slujba regimului nu se poate plasa deasupra legii fundamentale a statului, deasupra Constituției", a spus el.

Totodată, el i-a îndemnat pe polițiști să se gândească la familiile lor, la copii lor înainte de a întreprinde acțiuni prin care ar servi vechile autorități.

”Voi ați depus un jurământ și aveți de crescut niște copii, vreți o viața normală în propria voastră țară. Vă garantăm și vă garantez acest lucru", a spus noul ministru de Interne.

Pe 8 iunie, deputații Partidului Socialiștilor și cei ai Blocului ACUM au anunțat constituirea unei majorități parlamentare, după care au ales Conducerea Parlamentului și au aprobat noua componență a Guvernului.

Curtea Constituțională a declarat drept neconstituționale hotărârile Parlamentului. Duminică, CC l-a suspendat temporar pe președintele Dodon și au delegat împuternicirile președintelui lui Pavel Filip. Filip a semnat decretul privind dizolvarea Parlamentului și a anunțat pentru 6 septembrie data alegerilor anticipate. Marți. președintele Dodon, a anulat decretul semnat de Pavel Filip privind dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor anticipate.

Fluxul de știri
0