Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Primele altercații între forțele de ordine: Iată ce s-a întâmplat astăzi dimineața – Video

© Sputnik / Miroslav RotariPercheziții la INI
Percheziții la INI  - Sputnik Moldova
Abonare
În dimineața zilei de astăzi, pe la ora 8:00, mascații de la Brigada cu Destinație Specială Fulger au venit la secția 6 a Inspectoratului Național de Investigații, sectorul Botanica, acolo unde lucrează polițiștii care și-au declarat ieri sprijinul pentru noua guvernare. Acolo a avut loc și o altercație între Andrei Năstase și Alexandru Pânzari.

CHIȘINĂU, 12 iun – Sputnik. Jurnaliștii care au fost martori oculari la cele întâmplate transmit că patru dintre cei șase polițiști au fost sechestrați de către mascații Fulger, iar doi au fost lăsați să iasă din clădirea Secției 6 a Inspectoratului Național de Investigații.

Unul dintre polițiști a declarat că mascații i-au tratat ca pe niște teroriști pe cei șase oameni ai legii care sprijină noua putere.

La fața locului a venit și noul ministru de Interne instalat de noua majoritate parlamentară, Andrei Năstase, căruia nu i s-a permis să acceadă în clădire și chiar ar fi fost bruscat de către mascații de la Fulger.

La fața locului s-a aflat și Alexandru Pânzari, care a fost demis din funcția de șef al IGP de către Guvernul Maiei Sandu. El le-a declarat jurnaliștilor, fiind înregistrat de reporterii de la Unimedia, că i-a demis din funcție pe cei șase oamenii ai legii care și-au declarat sprijinul pentru noile autorități.

"Șase angajați care ieri au făcut declarații au fost suspendați din funcție prin ordinul șefului Inspectoratului General al Poliției (al lui Pânzari – n.n.). În legătură cu asta, având în vedere că este o instituție specializată, sunt materiale, informații despre martori în unele procese penale de rezonanță și cu caracter procesual, am hotărât să întărim paza sediului pentru a nu avea scurgeri de informații. Chem la calm, mă adresez către toți polițiștii, este șeful poliției, este ministru, este ordine de drept, este legea și este guvernul care funcționează conform hotărârii curții Constituționale. Nu vă dați provocați. Noi vom asigura ordinea și liniștea în Republica Moldova", a declarat Pânzari.

Fluxul de știri
0