La summitul OCS au fost semnate 22 de documente comune

© Photo : Константин Завражин / POOL / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин принимает участие в заседании Совета глав государств – членов ШОС в Бишкеке
Президент РФ В. Путин принимает участие в заседании Совета глав государств – членов ШОС в Бишкеке - Sputnik Moldova
Abonare
Documentul principal este Declarația de la Bișkek în care sunt reflectate abordările privind dezvoltarea în continuare a activității OCS.

CHIȘINĂU, 14 iun  - Sputnik. Participanții la summitul de la Bișkek al Organizației pentru Cooperare de la Shanghai (OCS) au semnat 22 de documente comune, cel mai important fiind Declarația de la Bișkek.

Ministrul AEIE, Nicu Popescu - întrevedere cu diplomați din statele G7 - Sputnik Moldova
Situația din Moldova, prezentată de Nicu Popescu în fața a 50 de diplomați din statele G7

Anterior, Iuri Ușakov, consilierul președintelui Rusiei, a declarat că în această declarație „sunt reflectate abordările privind dezvoltarea în continuare a activității OCS”.

În afară de aceasta, participanții au semnat decizia privind planul de activitate pe anii 2019 – 2020 în vederea realizării punctelor din programul de acțiuni pentru îndeplinirea Strategiei Antinarcotice a OCS; decizia privind programul de dezvoltare a colaborării interregionale a statelor-membre ale Organizației; au aprobat foaia de parcurs a acțiunilor ulterioare ale grupului de contact „OCS – Afganistan”.

Potrivit declarației anterioare a președintelui Kirghiziei, Sooronbai Jeenbekov, ultimul document este orientat spre reglementarea situației din Afganistan și susținerea guvernului acestei țări în combaterea terorismului și a traficului de substanțe narcotice.

Plus la aceasta, șefii de stat au semnat un pachet de documente privind consolidarea colaborării în interiorul OCS în diferite sfere și interacțiunea organizației cu alte instituții internaționale.

Fluxul de știri
0