Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pulbere: Demisia in corpore a judecătorilor CCM, după capitularea democraților

© Photo : Curtea ConstituționalăCurtea Constituțională
Curtea Constituțională - Sputnik Moldova
Abonare
Partidul Democrat a anunțat că se retrage de la guvernare, însă noua conducere a țării, adică Guvernul condus de Maia Sandu și Parlamentul în fruntea căruia se află Zinaida Greceanîi, vor activa în afara cadrului legal.

CHIȘINĂU, 14 iun – Sputnik. Fostul președinte al Curții Constituționale Dumitru Pulbere a declarat pentru Sputnik Moldova că membrii Curții Constituționale ar trebui să-și dea demisia in corpore. Totodată, aceștia ar trebui să se întrunească și să își revadă toate deciziile pe care le-au luat în ultima vreme.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Primele declarații ale președintelui Dodon după ce PDM s-a retras de la guvernare

”CCM ar trebui să-și revadă toate hotărârile scandaloase și să-și dea demisia. Până a fi pronunțată decizia Comisiei de la Veneția, cei șase membri ar trebui să plece. Conform legii, cei șase judecători de la CCM nu pot fi demiși pe parcursul a șase ani de la învestire”, spune Dumitru Pulbere.

Dumitru Pulbere susține că Guvernul nou format în frunte cu Maia Sandu și Parlamentul condus de Zinaida Greceanîi sunt absolut funcționale și nu vor activa în afara cadrului legal.

”Toate semnăturile care vor fin puse pe documentele de stat, de acum în acolo, de către Parlament și Guvern vor avea valoare juridică”, susține Pulbere.

Майя Санду  - Sputnik Moldova
Politică
Premierul Maia Sandu: Plahotniuc și anturajul lui nu vor rămâne nepedepsiți

De altă parte, Dumitru Pulbere a menționat că deciziile luate de Guvernul Filip în ultima săptămână nu au nicio valoare, întrucât întreaga componență a Executivului, condusă de Pavel Filip, a zăbovit la putere în mod ilegal.

”Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Israel a pus la îndoială legitimitatea Guvernului Filip și deciziei sale din ultima săptămână de a muta Ambasada Republicii Moldova de la Tel Aviv la Ierusalim. Iată un argument important care indică clar faptul că deciziile luate de Filip sunt anticonstituționale”, spune Pulbere.  

Amintim că săptămâna aceasta Guvernul Filip a decis mutarea Ambasadei Republicii Moldova de la Tel Aviv la Ierusalim. De asemenea, Cabinetul de Miniștri a hotărât să aprobe și semnarea Acordului cu privirea la vânzarea terenului Stadionului Republican pentru construcția Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Fluxul de știri
0