Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pe surse: Partidul Democrat din Moldova, în opoziție

© Sputnik / Miroslav RotariДемократическая партия Молдовы ПДМ
Демократическая партия Молдовы ПДМ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În scurt timp, liderii Partidului Democrat din Moldova ar urma să anunțe public că această formațiune cedează puterea și pleacă în opoziție.

CHIȘINĂU, 14 iun – Sputnik. În aceste momente are loc ședința Consiliului Național Politic al PDM care decide cum vor proceda democrații în continuare.

Министр внутренних дел Александр Жиздан - Sputnik Moldova
Politică
Ultima oră: Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, și-ar fi dat demisia

Potrivit unor informații relatate pentru Sputnik Moldova de surse apropiate liderilor PDM, decizia care va fi anunțat de după ședința Consiliului Național Politic al PDM, ar fi că democrații recunosc noua putere de la Chișinău, în persoana guvernului Maiei Sandu, și că pleacă în opoziție față de aceasta.  

Amintim că pe 8 iunie, deputații Partidului Socialiștilor și cei ai Blocului ACUM au anunțat constituirea unei majorități parlamentare, după care au ales Conducerea Parlamentului și au aprobat noua componență a Guvernului.

Curtea Constituțională a declarat drept neconstituționale hotărârile Parlamentului. Duminică, CC l-a suspendat temporar pe președintele Dodon și au delegat împuternicirile președintelui lui Pavel Filip. Filip a semnat decretul privind dizolvarea Parlamentului și a anunțat pentru 6 septembrie data alegerilor anticipate. Marți. președintele Dodon, a anulat decretul semnat de Pavel Filip privind dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor anticipate.

Fluxul de știri
0