Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Avertismentul INP: Atenție mare în următoarele două zile

© Sputnik / Miroslav RotariInspectoratul Național de Patrulare al IGP
Inspectoratul Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Situație îngrijorătoare: Polițiștii de patrulare au venit cu un avertisment pentru zilele de weekend.

CHIȘINĂU, 14 iun – Sputnik. Inspectoratul Național de Patrulare a venit cu un avertisment în contextul vremii caniculare de care vom avea parte în weekend. Conducătorii auto sunt îndemnați să-și planifice călătoriile în afara intervalului 10.00 – 18.00.

”Urmează două zile de odihnă, când mulți cetățeni preferă să-și petreacă weekend-ul în oraș sau în afara lui. În acest context, INP informează că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat, până pe 16 iunie, cod galben de caniculă”, a anunțat INP într-un comunicat.

Astfel, unele persoane s-ar putea simți rău în stradă, dar şi în automobilele care circulă prin soare. În acest context, conducătorii auto sunt îndemnați ca în zilele caniculare să-și planifice deplasările cu automobilul în afara intervalului orelor 10.00 – 18.00.

Вид из космоса на структуру Ришат в пустыне Сахара - Sputnik Moldova
Vreme infernală: Un val de căldură saharian se îndreaptă spre țara noastră

Pentru a evita situațiile neplăcute și periculoase, INP le recomandă șoferilor să nu lase copiii nesupravegheați în mașină, nici chiar pentru puțin timp.

De asemenea, conducătorii auto nu trebuie să urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice.

Pe distanţe lungi, se recomandă opririle frecvente pentru odihna şi hidratarea atât a conducătorului auto, cât și a pasagerilor. Totodată, staționarea autovehiculului trebuie să se facă doar în zone umbrite. În cazul în care mașina a fost parcată la soare, înainte de plecarea la drum trebuie pornită instalația de climatizare pentru câteva minute.

Amintim că din 11 iunie în țara noastră este în vigoare avertizarea cod galben de caniculă. Acesta este valabil până pe 16 iunie, însă ar putea fi actualizat în funcție de evoluția vremii.

Din 13 iunie, salvatorii au instalat corturi anticaniculă în toate cele cinci sectoare ale Chișinăului, dar și în orașele Bălți, Cahul, Comrat. Acestea activează în intervalul 11:00 – 18:00.

Doar în primele trei zile de activitate, după ajutor au apelat 2,4 mii de persoane.

Specialiștii îndeamnă să ne protejăm corect în perioada caniculară. Sfaturi utile, care vă vor ajuta să luptați cu căldura şi zăduful, puteţi afla și din infograficul Sputnik Moldova.

Fluxul de știri
0