Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ankara, îngrijorată de decizia de a muta la Ierusalim ambasada Moldovei în Israel

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaIsrael. Ierusalim
Israel. Ierusalim - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Turcia este profund îngrijorată de decizia Republicii Moldova de a muta la Ierusalim ambasada țării în Israel, a declarat MAE al Turciei.

CHIȘINĂU, 14 iun – Sputnik. Ankara este îngrijorată de decizia Chișinăului de a muta la Ierusalim ambasada Republicii Moldova în Israel, anunță Ministerul turc de Externe într-un comunicat, comunică Sputnik Turcia.

„Am primit cu profundă îngrijorare vestea că Moldova își mută la Ierusalim ambasada sa în Israel. Noi nu recunoaștem această încălcare din considerente de politică internă, drept internațional și a statutului Ierusalimului care joacă un rol cheie din punctul de vedere al identificării unei soluții corecte și stabile în problema palestiniană”, anunță MAE turc în mesaj.

Ministrul AEIE, Nicu Popescu - întrevedere cu diplomați din statele G7 - Sputnik Moldova
Situația din Moldova, prezentată de Nicu Popescu în fața a 50 de diplomați din statele G7

Acum câteva zile, Guvernul condus de Pavel Filip a adoptat decizia de a muta sediul ambasadei Republicii Moldova în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Filip a menționat că aceasta este o obligație pe care și-a asumat-o Cabinetul de Miniștri pe care îl conduce.

Pe 8 iunie, deputații Partidului Socialiștilor și cei ai Blocului ACUM au anunțat constituirea unei majorități parlamentare, după care au ales Conducerea Parlamentului și au aprobat noua componență a Guvernului.

Curtea Constituțională a declarat drept neconstituționale hotărârile Parlamentului. Duminică, CC l-a suspendat temporar pe președintele Dodon și au delegat împuternicirile președintelui lui Pavel Filip. Filip a semnat decretul privind dizolvarea Parlamentului și a anunțat pentru 6 septembrie data alegerilor anticipate. Marți. președintele Dodon, a anulat decretul semnat de Pavel Filip privind dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor anticipate.

Fluxul de știri
0