Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Federația Rusă - Ultimatum în adresa Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Accesați arhiva multimediaAPCE
APCE - Sputnik Moldova
Abonare
În cazul în care alegerea noului secretar general al Consiliului Europei se va desfășura fără participarea Rusiei, mandatul său va fi "pus la îndoială".

CHIȘINĂU, 13 iun - Sputnik. Federația Rus insistă asupra restabilirii împuternicirilor depline în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pe 26 iunie, a declarat președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin.

Флаг Республики Молдова drapel - Sputnik Moldova
Politică
Ce crede APCE despre Guvernul Maiei Sandu

Pe 26 iunie urmează să fie ales secretarul general al Consiliului Europei. Volodin a spus că, în cazul în care secretarul general va fi ales fără participarea Rusiei, mandatul noului secretar va fi ”pus la îndoială”.

Potrivit lui, o astfel de condiție va fi reflectată în cererea de participare la sesiune a delegației ruse, care va fi semnată și de Președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienko.

Volodin a spus că, dacă pe 24 iunie APCE va aproba raportul cu privire la drepturile delegațiilor naționale ”fără excepții”, atunci Rusia, în aceeași zi, va depune cererea privind participarea la sesiunea din iunie.

El a adăugat că în cazul în care APCE va priva Rusia de împuterniciri, delegația rusă își rezervă dreptul de a părăsi Adunarea.

Fluxul de știri
0