Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Au mai rămas puține zile: Trebuie să faceți asta ca să nu plătiți mai mult

© Sputnik / Yana ZaharovaМолдавские леи
Молдавские леи - Sputnik Moldova
Abonare
Fiscul atenționează contribuabilii – mai au două săptămâni la dispoziție dacă vor să economisească bani.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Contribuabilii care au obligația de a achita impozitul pe bunurile imobiliare și/sau impozitul funciar pot beneficia de o reducere de 15% în cazul în care achită integral suma impozitului calculat pentru anul curent până la data de 30 iunie. Anunțul a fost făcut de Serviciul Fiscal de Stat.

Дом  - Sputnik Moldova
Societate
Fiscul a aplicat amenzi persoanelor care dau în chirie imobile fără a semna contracte

Ținând cont însă că data de 30 iunie 2019 este o zi de odihnă, pentru a beneficia de dreptul la reducere, ultima zi de achitare a sumei impozitului pe bunurile imobiliare şi/sau impozitului funciar este data de 1 iulie 2019.

Dacă din anumite motive nu reușiți să beneficiați de acest drept, atunci impozitul pe bunurile imobiliare și/sau impozitul funciar urmează a fi achitat în părți egale, fără reducere, nu mai târziu de 15 august și 15 octombrie a anului curent.

Totodată, fiscul menționează că direcțiile de deservire fiscală își desfășoară activitatea după orarul obișnuit: 08.00 – 17.00 de luni până vineri, iar la Centrul Unic de Apel al SFS puteți suna conform aceluiași orar la numărul de telefon: 0 8000 15 25.

Fluxul de știri
0