Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Exclusiv Sputnik: Grigore Novac oferă detalii despre marșul de duminică

© Sputnik / Miroslav RotariGrigore Novac
Grigore Novac - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Deputatul PSRM Grigore Novac a fost invitat în studioul Sputnik Moldova. Parlamentarul a oferit detalii în exclusivitate despre marșul care urmează să fie organizat duminică de PSRM – ACUM și despre planul de acțiuni în eventualitatea unor provocări.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Coaliția majoritară PSRM – ACUM a anunțat pentru duminică, 16 iunie, începând cu ora 11:00, un amplu marș al poporului pentru susținerea noii guvernări. Deputatul PSRM, Grigore Novac, a oferit detalii în exclusivitate despre organizarea acestui miting, în cadrul unei emisiuni la Sputnik Moldova.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon anunță cum poate avea loc transmiterea pașnică a puterii - Video

Socialistul a declarat că acest marș se va desfășura în fața sediului Parlamentului și, cel mai probabil, nu se va mișca prin oraș pentru a nu bloca traficul. Totuși, Novac afirmă că o decizie finală cu privire la locurile pe unde se va mișca mulțimea de oameni urmează a fi luată.

Deputatul a declarat că la această manifestare, care va fi una pașnică, se așteaptă sosirea unui număr impunător de oameni.

”Cu siguranță vor fi mulți. Am primit mii și mii de mesaje de la oameni, care întrebau când și unde trebuie să se adune la marș. Vor veni singuri, fiecare cum poate: cu bicicleta, cu căruța, cu mașina, cu autobuzul. Nu-i vom aduce noi”, a declarat deputatul pentru Sputnik.

Grigore Novac nu a exclus că la evenimentul pe care îl va organiza duminică PSRM și ACUM ar putea veni și provocatori, însă, afirmă socialistul, a fost pregătit un plan de acțiuni cum să se procedeze în asemenea cazuri.

”Există riscul provocărilor. Am discutat despre aceasta. Suntem pregătiți și avem deja un plan cum trebuie să procedăm dacă va apărea o asemenea situație”, a menționat parlamentarul.

Grigore Novac a mai declarat pentru Sputnik că exponenții PSRM – ACUM ”nu au de gând să ia cu asalt anumite clădiri” în condițiile în care Guvernul condus de Maia Sandu nu are acces în clădirile guvernamentale, care sunt în prezent blocate de protestatarii care-i susțin pe democrați. Totodată, deputatul a făcut un apel către oamenii legii să asigure ordinea publică în timpul acestui marș.

”Nu avem de gând duminică să luăm cu asalt clădiri. Dacă se vor găsi provocatori, atunci să-și asume riscurile, iar poliția să-și facă datoria. Există riscuri, care ne pot da peste cap planul pe care l-am aprobat”, a spus Novac.

Deputatul a mai amintit în studioul Sputnik Moldova că toate acțiunile desfășurate până în prezent de PSRM nu s-au soldat cu nicio violență.

Fluxul de știri
0