Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Democrații convoacă ședința Consiliului Național Politic

© Sputnik / Miroslav RotariДемократическая партия Молдовы ПДМ
Демократическая партия Молдовы ПДМ - Sputnik Moldova
Abonare
Ședința Consiliului Național Politic va fi închisă, însă după încheierea discuțiilor membrii PDM vor face declarații pentru presă.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Partidul Democrat din Moldova (PDM) convocă vineri, 14 iunie, ședința Consiliului Național Politic (CNP). Formațiunea anunță că la această ședință membrii CNP urmează să ia ”decizii privind soluționarea blocajului politic şi juridico-instituţional în care se află ţara”.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon anunță cum poate avea loc transmiterea pașnică a puterii - Video

Ședința va fi închisă, însă după încheierea discuțiilor membrii PDM vor face declarații pentru presă.

Săptămâna aceasta, PDM a chemat din nou partidele parlamentare la dialog ”pentru a găsi soluţii de depăşire a crizei constituţionale şi politice”.

Vicepreşedintele PDM, Vladimir Cebotari, care este şi conducătorul grupului de negociatori, a lansat invitaţia la dialog pentru fracţiunile PSRM, PAS şi DA, însă până în acest moment nu a venit un răspuns clar în acest sens din partea celor trei partide.

”Să recunoaştem că suntem în blocaj constituţional, care nu poate fi depăşit pentru că avem decizii ale Curţii Constituţionale, care trebuie aplicate”, a declarat Cebotari.

Reprezentanții partidelor PSRM, PAS și DA, Ion Ceban, Igor Grosu și Alexandr Slusari, au venit cu o poziție comună privind propunerea Partidului Democrat de a desfășura un dialog politic.

Aceștia au anunțat că așteaptă de la PDM să elibereze instituțiile de stat, astfel încât Guvernul Maia Sandu să poată intra în instituții, ca acestea să devină funcționale pe deplin, iar fracțiunea PDM din opoziția parlamentară să revină în Parlamentul legitim, la muncă.

Fluxul de știri
0