Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cursul leului moldovenesc și criza politică din țară

© Sputnik / Yana ZaharovaLei moldovenești
Lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
La ora actuală mijloacele de informare în masă trebuie să acționeze corect, cu atenție și să nu provoace panică.

CHIȘINĂU, 12 iun – Sputnik. Directorul Centrului de Studii Strategice și Reforme, Galina Șelari, a spus în cadrul unei emisiuni la radio Sputnik Moldova dacă ne-am putea aștepta la prăbușirea cursului monedei naționale.

Lei, monede - Sputnik Moldova
Deprecierea leului: Expert, despre acțiunile sau inacțiunile BNM

Perioada de instabilitate politică este urmată întotdeauna de criza economică. Cu părere de rău, nimeni încă nu a anulat această lege. Cetățenii Republicii Moldova sunt preocupați de stabilitatea cursului leului moldovenesc în această perioadă de neliniște. Directorul Centrului de Studii Strategice și Reforme, Galina Șelari, a răspuns la întrebările: cum va evolua cursul leului și cum să acționăm în situația care s-a creat.

„Toți suntem locuitori ai Moldovei și utilizăm pretutindeni, în numerar sau prin transfer, moneda noastră națională. De aceea, dacă dorim să aprofundăm criza, este tocmai momentul să alergăm la casele de schimb valutar”, a spus economista.

Marea majoritate a cetățenilor noștri nu posedă sume mari de bani și, în aceste condiții, încercările de a-și salva sau a-și spori capitalul nu au niciun sens.

„O parte neînsemnată a populației dispune de mijloace bănești care pot fi convertite în altă valută, nefiind cheltuite. Dar să cumperi 100 de dolari pentru ca a doua zi să-i schimbi iarăși în lei și să câștigi 50 de bani – este un lucru neserios”, a explicat Șelari.

Aceasta este sigură că, acum, o răspundere aparte revine mijloacelor de informare.

„La ora actuală mijloacele de informare în masă trebuie să acționeze foarte corect, cu atenție și să nu provoace panică”, a rezumat expertul.

Fluxul de știri
0