Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii din Germania: Veşti bune - de pe 1 iulie cresc aceste ajutoare sociale

Abonare
Începând cu luna iulie, părinţii din Germania vor primi alocaţii mai mari pentru fiecare copil. Cum creşte alocaţia în funcţie de numărul de copii – calcule şi sume pe care le vor primi părinţii.

CHIȘINĂU, 11 iun – Sputnik. Alocațiile pentru copii, suplimentul de alocație pentru copii și suma neimpozabilă în favoarea acestora vor creşte din 1 iulie 2019. Astfel, părinții vor primi alocații (Kindergeld) cu 10 euro mai mari pentru fiecare copil, informează ziarulromanesc.de

Roma, Italia - Sputnik Moldova
Moldovenii din Italia: Lucrători pe timpul verii - Salarii, contracte și condiţii

Alocația crește de la 194 de euro pe lună la 204 euro pe lună pentru primul şi al doilea copil. Pentru al treilea copil aceasta va fi de 210 euro în loc de 200 de euro cât este în prezent, iar de la al patrulea copil în sus suma crește de la 225 la 235 de euro pe lună.

De exemplu, o familie cu patru copii va primi în total 853 de euro lunar, față de 813 euro cât primeşte în prezent.

De asemenea, în cazul suplimentului de alocație (Kinderzuschlag) pentru familiile cu venituri reduse, acesta se va majora, din iulie, de la 170 de euro la 185 de euro lunar.

Totodată, se majorează cu 192 de euro pragul sumei anuale neimpozabile. Astfel, venitul neimpozabil al ambilor părinți crește de la 7.428 de euro la 7.620 de euro.

Moldovenii care muncesc legal în Germania trebuie să ştie că pot primi alocaţiile pentru copii, acordate de statul german.

Fluxul de știri
0