Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sandu: Cei care îndeplinesc ordinele lui Plahotniuc se fac vinovați de uzurparea puterii

© Sputnik / Miroslav RotariPrima ședință a Guvernului condus de Maia Sandu
Prima ședință a Guvernului condus de Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Noul premier al Republicii Moldova, Maia Sandu, a ținut o conferință de presă în care s-a adresat tuturor oamenilor legii și, în special, lui Alexandru Pânzari, care a fost demis din funcția de șef al IGP de către Guvernul Maiei Sandu, să nu se opună instalării noii puteri. În caz contrar, a spus Sandu, Alexandru Pânzari riscă ani grei de pușcărie.

CHIȘINĂU, 12 iun – Sputnik. După incidentul care a avut loc în această dimineață la secția 6 a Inspectoratului Național de Investigații, sectorul Botanica, la care a participat și Alexandru Pânzari, care a fost demis din funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției de către noile autorități, premierul maia Sandu a venit cu un mesaj dur către cei care se opun instalării noului regim.

Pavel Midrigan - Sputnik Moldova
Midrigan: Curtea Constituțională a luat-o razna. Soluția – destituirea in corpore

"Domnule Pânzari, sunt sigură că înțelegeți, fiecare acțiune ilegală a dumneavoastră din aceste zile înseamnă ani grei de pușcărie pentru complicitate sau chiar participare la uzurparea puterii de stat. Sunteți gata să vă asumați acest lucru pentru un bandit?", a spus Maia Sandu.

Ea a amintit că Articolul 339 al Codului penal "Uzurparea puterii în stat" prevede 10-15 ani de pușcărie sau chiar 12-20 de ani de pușcărie. 

Premierul Maia Sandu a spus că "acei care îndeplinesc ordinele ilegale ale lui Plahotniuc se fac vinovați de uzurparea puterii în stat și vor fi pedepsiți conform legii. Vor răspunde în fața unei justiții independente pentru crime împotriva poporului Republicii Moldova".

Ea a mai spus că încheierile Curții Constituționale, la care fac trimitere părtașii vechiului guvern al lui Pavel Filip, sunt ilegale dat fiind că contravin prevederilor Constituției.

Fluxul de știri
0