Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Față în față: Ce mesaj i-a transmis Dereck J. Hogan Zinaidei Greceanîi

© Photo : Parlamentul Republicii MoldovaÎntrevedere Zinaida GRECEANÎI, cu E.S. dl Dereck J. HOGAN, Ambasador al SUA în Moldova
Întrevedere Zinaida GRECEANÎI, cu E.S. dl Dereck J. HOGAN, Ambasador al SUA în Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan. Cei doi au discutat despre situația politică din Moldova.

CHIȘINĂU, 12 iun – Sputnik. Transmiterea pașnică a puterii este soluția pentru situația dificilă din țară, a declarat președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, la întrevederea de astăzi cu ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan.

US State Department building - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Departamentul de Stat al SUA a recunoscut rezultatele alegerilor din Moldova

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, Greceanîi l-a informat pe diplomatul american că ”Parlamentul este funcțional, au fost alese organele de conducere și de lucru ale Legislativului. A fost învestit noul Guvern și numit secretarul general al Parlamentului, iar Secretariatul instituției activează în regim obișnuit”.

”Împreună cu Partidul Socialiștilor și blocul ACUM am făcut apel către organele de conducere ale PDM, pentru a transmite pașnic puterea. Este o situație complicată care vrem să fie soluționată pe cale amiabilă”, a declarat Greceanîi.

Totodată, președintele Parlamentului  a vorbit despre proiectele de acte legislative, examinate de deputați până acum.

Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, a mulțumit pentru întrevedere și a apreciat că funcționalitatea Parlamentului și a Secretariatului Legislativului este asigurată.

La ședință au participat vicepreședintele Parlamentului, Ion Ceban, și secretarul general al Legislativului, Adrian Albu.

Fluxul de știri
0