Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Declarație: Germania trebuie să tindă spre o cooperare cu Federația Rusă

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Germania trebuie să tindă spre o cooperare și menținerea relațiilor cu Rusia, a declarat liderul CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer.

CHIȘINĂU, 12 iun – Sputnik. Președintele Uniunii Creștin-Democrate (CDU) din Germania, Annegret Kramp-Karrenbauer, a declarat în cadrul unei conferințe la Berlin că e nevoie de o aspirare spre cooperare și menținere a relațiilor cu Rusia.

Drapelele Federației Ruse și Uniunii Europene - Sputnik Moldova
Rusia
Între UE și Rusia este nevoie de un parteneriat deplin

“Chiar și în perioada războiului rece am întreținut contacte cu URSS-ul de atunci. Consider că a fost corect. Din punctul meu de vedere, nu e un lucru condamnabil dacă un prim-ministru, indiferent din ce tabără politică este, de asemenea, participă la conferințele din Rusia și se întâlnește cu președintele rus. Pentru noi Rusia este un vecin prea mare pentru a-l ignora. Iată de ce trebuie să tindem ca obiectivul politicii noastre să fie cooperarea și menținerea relațiilor, care în formă ideală s-ar baza pe renunțarea Rusiei la tentativele de destabilizare a vecinilor ei apropiați și a UE în ansamblu, pentru a-și compensa slăbiciunea internă. Acest lucru, de asemene, este în interesele noastre”, a declarat ea.

Potrivit Annegret Kramp-Karrenbauer, este nevoie de o construire a relațiilor cu Rusia, “înțelegerile întotdeauna sunt mai bune decât alternativele lor”, însă Germania „are nevoie astăzi de o poziție clară și consecvență, un semnal clar că suntem în stare și în orice condiții, vrem să ne apărăm de orice influență, de orice tentative de a ne destabiliza”.

Liderul CDU a mai adăugat că Germania trebuie să se conducă de o astfel de abordare în politica internă „în raport cu sistemul (autocratic), în raport cu Rusia”.

“E absolut necesar”, a adăugat liderul CDU.

Fluxul de știri
0