Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Volnițchi: Iată de ce PDM a chemat la dialog politic partidele parlamentare

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Volnițchi
Igor Volnițchi - Sputnik Moldova
Abonare
Publicistul și analistul politic Igor Volnițchi consideră că intenția Partidului Democrat din Moldova de a-i chema la dialog politic pe membrii PSRM, PAS și PPDA este o soluție optimă pentru a depăși actuala criză politică.
Volnițchi: Iată de ce PDM a chemat la dialog politic partidele politice parlamentare

Igor Volnițchi spune că democrații au luat această decizie, deoarece înțeleg că prin contrapunere și competiție lucrurile nu se vor mișca din loc. Mai mult decât atât, expertul menționează că democrații au înțeles în ultimele zile un lucru foarte important - că nu au nici o susținere din exterior.

"Toată susținerea pe care o vedem vine pentru Guvernul Sandu. Republica Moldova este un caz unic în care se pare că Uniunea Europeană, SUA și Rusia au cam aceeași poziție. Acest lucru nu are cum să nu fie luat în calcul de către conducerea PDM, de către strategii partidului, care înțeleg că nu pot fi singuri împotriva tuturor", a subliniat Volnițchi.

Moldova UE - Sputnik Moldova
Franța, Germania, UK, Polonia și Suedia: Declarație comună privind situația din Moldova

Totodată, analistul politic a menționat că democrații au suficientă forță pentru "a lupta" cu membrii partidului PSRM și Blocului electoral ACUM, însă întrebarea este "dacă ar obține această "victorie" cum vor proceda mai departe, cum vor guverna în condițiile în care vor fi contestați de către întreaga lume? ".  

"Din acest motiv, democrații analizând lucrurile la rece au decis să facă jumătate de pas înapoi și au lansat această idee", a conchis analistul politic.

Pe 10 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, vice-președintele PDM, Andrian Candu, i-a chemat la dialog pe membrii PSRM, PAS și PPDA. Ex-speakerul Parlamentului a declarat că doar printr-o comunicare, doar printr-un dialog pot fi găsite soluții politice pentru a nu ajunge la o escaladare a situației.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0