Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum comentează Curtea Constituțională învinuirile ce i se aduc

© Sputnik / Miroslav RotariКонституционный суд
Конституционный суд  - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea Constituțională declară că orice ingerință în activitatea sa „trebuie tratată ca un atac asupra Constituției”.

CHIȘINĂU, 11 iun – Sputnik. Curtea Constituțională (CC) declară, într-un comunicat de presă difuzat marți, 11 iunie, că „regretă atacurile vehemente la adresa sa și condamnă presiunile politice la care este supusă în ultimele zile”.

Declarațiile președintelui Igor Dodon: 3 scenarii posibile - Sputnik Moldova
Video
Igor Dodon: Sunt posibile trei scenarii - Video

CC menționează că toate deciziile sale din ultimele zile „s-au bazat pe prevederile Constituției și pe jurisprudența constituțională”, iar „în scurt timp, motivările Curţii vor fi publicate”.

În comunicatul de presă al instanței se mai arată că CC „este singura autoritate independentă de orice altă autoritate, care se supune numai Constituţiei”, „judecătorii Curții sunt inamovibili pe durata mandatului”, iar „interpretările lor au forţă constituţională”.

„Orice influență sau ingerință din partea clasei politice din ţară sau din exterior este inadmisibilă și trebuie tratată ca un atac asupra Constituției”, declară CC.

Instanța „face apel la calm şi la cumpătare” și „le solicită autorităţilor statale să respecte Constituţia, legile şi soluțiile obligatorii ale Curţii”.

Fluxul de știri
0