Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon: Sunt posibile trei scenarii - Video

Abonare
Președintele Igor Dodon i-a convocat la președinție pe toți ambasadorii acreditați la Chișinău. Aceștia au discutat despre scenariile care ar putea fi în următoarele zile pe scena politică din țară.

Igor Dodon a precizat că în situația de cumpănă în care se află țara noastră există trei scenarii.

  1. Primul și cel mai bun scenariu, potrivit președintelui Dodon este începutul activității legale a instituțiilor de stat și cedarea puterii noului Guvern.
  2. Cel de-al doilea scenariu ar fi ca democrații să nu i-a în considerație ce se întâmplă în Parlament și să meargă pe ideea alegerilor anticipate.
  3. Cel de-al treilea scenariu ar fi "vărsările de sânge care PDM este gata să le admită doar pentru a nu pierde puterea".

Totodată, șeful statului s-a arătat îngrijorat pentru familia sa. Acesta a precizat că există presiuni și că este șantajat.

”Ei își doresc sa scriu cerere și să plec. Sa îmi iau familia și să plec din țară. Indiferent de toată murdăria care va fi pe parcursul următoarelor zile. Eu sta ferm pe poziție. Nu atingeți familia! Eu nu o să iert lacrimile soției de aseară. Știu că există și scenariul în care să fie lichidarea fizică a ea. Știu cu cine am de a face”, a mai precizat Igor Dodon.

În replică, Serviciul de Protecție și Pază de Stat a anunțat că s-a autosesizat în cazul declarațiilor făcute de președintele Dodon și că pe acesta și pe familia sa nu-l paște nicio primejdie.  

"Prin prisma Legii nr. 134/2018, Serviciul în permanență monitorizează şi evaluează factorii de risc care periclitează sau pot periclita siguranţa persoanelor beneficiare de protecţie de stat din Republica Moldova, precum şi a obiectelor aflate în pază. Prin urmare, menţionăm că, actualmente, în limita competenţelor funcţionale, nu au fost identificate careva riscuri şi ameninţări la adresa persoanelor beneficiare de protecţie şi pază de stat cât şi a membrilor lor de familie", a anunțat Biroul Relaţii cu Publicul al Serviciului de Protecție și Pază de Stat într-un mesaj plasat pe Facebook.

Fluxul de știri
0