Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tragedie la Orhei: Salvatorii caută o fată dispărută în Răut – Foto

© Photo : Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAIСпасатели ведут поиски утонувшей девочки
Спасатели ведут поиски утонувшей девочки  - Sputnik Moldova
Abonare
Un pescar a salvat o fată de la înec, dar sora mai mare a acesteia a fost dată dispărută.

CHIȘINĂU, 10 iun – Sputnik, E.L. O adolescentă de 12 ani a fost dată dispărută, iar scafandrii continuă să caute astăzi corpul acesteia în râul Răut, în apropierea localității Ciocâlteni, Orhei, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Liliana Pușcașu - Sputnik Moldova
Viața are prioritate: Stop tragediilor provocate de înec

Fata a dispărut la 9 iunie, fiind văzută ultima data lângă râul Răut, în preajma satului Ciocâlteni, unde păștea vitele împreună cu sora ei mai mică, de 8 ani.

Potrivit informațiilor preliminare, la un moment dat, un pescar a observat că fata de 8 ani se află în apele râului, făcând eforturi să se mențină la suprafața apei. Pescarul a declarat că i-a sărit în ajutor și a scos din apă copila care-și pierduse cunoștința.

Serviciul medical de urgență, chemat la fața locului, a resuscitat copila, după care a transportat-o la spital.

Sora ei mai mare, de 12 ani, a fost însă data dispărută. Căutările subacvatice sunt efectuate de salvatorii din Orhei. Organele de drept investighează circumstanţele cazului.

Pe parcursul zilei de 10 iunie este în vigoare Codul Galben de inundații locale, instituit de Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Ca urmare a precipitațiilor abundente din ultima perioadă, în râurile mici nivelul apei poate crește cu o jumătate de metru - un metru. Apele se vor scurge intens pe pante, existând riscul inundațiilor locale.
Fluxul de știri
0