Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Primul discurs al noului premier: Iată ce a declarat Sandu în prima ședință a Guvernului

© Sputnik / Miroslav RotariPrima ședință a Guvernului condus de Maia Sandu
Prima ședință a Guvernului condus de Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare

CHIȘINĂU, 10 iun – Sputnik. Astăzi a avut loc prima întrunire a noului Guvern. La ședință au participat șapte miniștri din cei 12 aleși. Maia Sandu a ținut să felicite noul cabinet de miniștri și a precizat că acesta va activa în conformitate cu interesele cetățenilor.

Александр Пынзарь  - Sputnik Moldova
Politică
Ultimă oră: Șeful IGP a fost demis din funcție de noul Guvern

”Vă felicit și vă mulțumesc că în aceste momente de cumpănă faceți parte din acest Guvern. Din start acest Executiv va guverna țara în baza valorilor europene ”, a declarat Maia Sandu.

Aceasta a precizat că principalul obiectiv a noi conduceri a Guvernului este să dezoligarhizeze” țara.

”Obiectivul nostru este de ”dezoligarhizarea” țării. Republica Moldova devenise un stat în care predomina corupția și teroarea din cauza unui dictator care și-a ieșit din minți”, a mai preciat aceasta.

Noul premier a precizat că astăzi va expedia mai multe scrisori instituțiilor internaționale în vederea expunerii poziției noului Guvern cu privire la decizia Curții Constituționale.

”Astăzi în calitate de premier vom expedia Comisiei Europene și Comisie de la Veneția scrisori în care ne vom expune părerea noastră referitor la deciziei Curții. Aceste decizii le calificăm arbitrare și contrare constituției”, a mai precizat noul prim- ministru.

Amintim că la sfârșitul săptămânii trecute a fost creată o coaliție parlamentară între PSRM, PAS și PPDA. Atunci a fost votată Zinaida Grecianîi în calitate de președinte al Parlamentului și un nou cabinet de miniștri în frunte cu Maia Sandu. Noile schimbări pe scena politică i-a făcut pe democrați să scoată oamenii în stradă și să scandeze împotriva deciziilor luate de noua conducere a țării. 

Fluxul de știri
0