Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon: Nu-mi atingeți familia, eu asta n-am să v-o iert! - Video

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon i-a convocat la președinție pe toți ambasadorii acreditați la Chișinău.

CHIȘINĂU, 10 iun – Sputnik. Aceștia au discutat despre scenariile care ar putea fi în următoarele zile pe scena politică din țară. Igor Dodon a precizat că în situația de cumpănă în care se află țara noastră există trei scenarii.

”Cel mai bun scenariu este începutul activității legale a instituțiilor de stat și cedarea puterii noului Guvern. Probabilitatea acestuia este posibilă. Depinde de decizia partenerilor externi. PSRM va merge doar pe acest scenariu. Eschivări și pași înapoi nu vom face” a declarat Igor Dodon.

Igor Dodon a avut o întrevedere cu ambasadorii acreditați în Republica Moldova - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon, față în față cu 30 de ambasadori acreditați în Moldova - Video

Potrivit președintelui țării, cel de-al doilea scenariu ar fi ca democrații să nu i-a în considerație ce se întâmplă în Parlament și să meargă pe ideea alegerilor anticipate.

”Acesta nu are șanse de izbândă și vom face tot posibilul ca el să nu aibă loc”, a mai precizat Dodon.  

Cel de-al treilea scenariu ar fi "vărsările de sânge care PDM este gata să le admită doar pentru a nu pierde puterea".

”Încercarea menținerii puterii inclusiv prin admiterea vărsărilor de sânge. Informațiile pe care le dețin mă fac să cred că vrea să meargă anume pe scenariul trei. Toți înțeleg că acesta este cel mai prost”, a mai precizat Dodon.

Dodon s-a arătat îngrijorat pentru familia sa. Acesta a precizat că există presiuni și că este șantajat.

”Ei își doresc sa scriu cerere și să plec. Sa îmi iau familia și să plec din țară. Indiferent de toată murdăria care va fi pe parcursul următoarelor zile. Eu sta ferm pe poziție. Nu atingeți familia! Eu nu o să iert lacrimile soției de aseară. Știu că există și scenariul în care să fie lichidarea fizică a ea. Știu cu cine am de a face”, a mai precizat Igor Dodon.

Fluxul de știri
0