Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon, față în față cu 30 de ambasadori acreditați în Moldova - Video

© Photo : Facebook / Dodon IgorIgor Dodon a avut o întrevedere cu ambasadorii acreditați în Republica Moldova
Igor Dodon a avut o întrevedere cu ambasadorii acreditați în Republica Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul acestei discuții a fost analizată situația actuală din țară. La întrevedere au participat 30 de șefi de misiuni și reprezentanți ai organizațiilor internaționale din 31 de misiuni acreditate în Republica Moldova, cu reședința la Chișinău.

CHIȘINĂU, 10 iun – Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a avut astăzi, 10 iunie, o întrevedere cu ambasadorii acreditați în Republica Moldova. În cadrul acestei discuții a fost analizată situația actuală din țară. La întrevedere au participat 30 de șefi de misiuni și reprezentanți ai organizațiilor internaționale din 31 de misiuni acreditate în Republica Moldova, cu reședința la Chișinău.

”Am vorbit despre riscurile și perspectivele de dezvoltare a situației. Am apreciat recunoașterea noului Parlament și Guvern de către partenerii noștri externi, inclusiv UE, SUA și Federația Rusă”, a declarat Dodon.

Igor Dodon a reiterat în cadrul discuției cu diplomații străini că în calitate de Președinte va conlucra activ cu Guvernul Maiei Sandu și majoritatea parlamentară creată de ACUM și PSRM ”în scopul implementării reformelor necesare și schimbării sistemului criminal-oligarhic”.

”Am mai subliniat că acum avem șansa de a schimba situația din țară, iar de poziția partenerilor externi depinde cât de repede se va produce acest lucru”, a declarat șeful statului.

Astăzi a avut loc prima ședință de Guvern prezidată de Maia Sandu. La această ședință au fost votate doar unele demiteri din funcție. Astfel, Guvernul Sandu l-a demis din funcție pe șeful IGP, Alexandru Pânzari, și pe șefa Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, Tamara Andrușca.

Paralel, a avut loc ședința de Guvern prezidată de Pavel Filip.  La această ședință, Pavel Filip a solicitat să fie asigurată funcționarea în regim normal a instituțiilor publice, astfel încât cetățenii să nu fie afectați.

Tot astăzi, la ora 14:00, va avea loc o nouă ședință a Parlamentului.

Fluxul de știri
0