Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zi agitată la Președinție: Diplomații străini vin pe rând la întâlnirea cu Dodon - Video

© Sputnik / Miroslav RotariÎntâlnirea președintelui Igor Dodon cu diplomații străini
Întâlnirea președintelui Igor Dodon cu diplomații străini - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții corpului diplomatic vin acum la Președinție. Corespondentul Sputnik transmite de la fața locului imagini video. Dodon urmează să discute cu reprezentanții corpului diplomatic despre ultimele evoluții din politica moldovenească.

CHIȘINĂU, 10 iun – Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, organizează la această oră o întrevedere cu reprezentanții corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova. Șeful statului va discuta cu diplomații străini despre situația politică din țară.

Reprezentanții corpului diplomatic vin acum la Președinție. Corespondentul Sputnik transmite de la fața locului imagini video. Diplomații străini sunt aduși pe rând cu mașinile de serviciu în curtea Președinției.

Igor Dodon a anunțat în această dimineață că urmează să discute cu reprezentanții corpului diplomatic despre ultimele evoluții din politica moldovenească.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, care sprijină apropierea de Rusia, și blocul pro-UE ACUM au semnat sâmbătă, 8 iunie, un acord de cooperare și au format un Guvern la o ședință a Parlamentului, la trei luni după alegerile din februarie.

Curtea Constituțională a Moldovei a declarat aceste decizii drept neconstituționale, în timp ce Parlamentul a acuzat Partidul Democrat, pro-UE, că a folosit puterea judiciară, despre care afirmă că este sub controlul acestuia.

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a declarat neconstituționale deciziile Parlamentului, considerând că actuala legislatură avea termen până la 7 iunie să formeze un nou Guvern după alegeri și, din moment ce nu ar fi făcut-o, ar trebui dizolvat.

Anterior, duminică, Curtea a decis să transfere puterile prezidențiale ale lui Igor Dodon lui Pavel Filip, fost prim-ministru și prim-vicepreședinte al Partidului Democrat. Acesta din urmă a semnat un decret de dizolvare a Parlamentului și a stabilit alegeri anticipate pentru 6 septembrie.

Fluxul de știri
0