Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Filip solicită să fie asigurată funcționarea în regim normal a instituțiilor publice

© Sputnik / Miroslav RotariПремьер-министр Республики Молдова Павел Филип
Премьер-министр Республики Молдова Павел Филип - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Pavel Filip a solicitat să fie asigurată activitatea în regim normal a instituțiilor publice, în baza Constituției și legilor țării, astfel încât cetățenii să nu aibă de suferit în urma crizei politice.

CHIȘINĂU, 10 iun – Sputnik. Guvernul condus de Pavel Filip a solicitat să fie asigurată funcționarea în regim normal a instituțiilor publice, astfel încât cetățenii să nu fie afectați.

Filip a convocat astăzi, 10 iunie, în ședință miniștrii, secretarii de stat, șefii de agenții și instituții publice pentru a discuta despre modul de funcționare a Guvernului în contextul actualei situații politice, se menționează într-un comunicat remis de Direcția comunicare și protocol al Guvernului.

Павел Филип - Sputnik Moldova
Politică
Pavel Filip: Alegerile anticipate vor avea loc pe 6 septembrie

Pavel Filip a solicitat să fie asigurată activitatea în regim normal a instituțiilor publice, în baza Constituției și legilor țării, astfel încât cetățenii să nu aibă de suferit în urma crizei politice.

La 7 iunie, Curtea Constituțională a statuat că termenul limită de formare a Guvernului a expirat, iar președintele este obligat să dizolve Parlamentul. Igor Dodon a anunțat a doua zi că nu va dizolva Parlamentul. Ulterior, Curtea Constituțională a constatat circumstanțele care justifică dizolvarea Parlamentului și a decis că decretul privind dizolvarea Legislativului și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate urmează să fie semnat de prim-ministrul Pavel Filip, în calitate de președinte interimar. La 9 iunie, Pavel Filip a semnat decretul privind desfășurarea anticipatelor vineri, 6 septembrie.

Totodată, Curtea Constituțională a declarat neconstituționale Decretul Președintelui Republicii Moldova din 8 iunie 2019 privind desemnarea candidatului la funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova, Decretul Președintelui Republicii Moldova din 8 iunie 2019 privind numirea Guvernului Republicii Moldova, dar și Hotărârea Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a din 8 iunie 2019 pentru alegerea Președintelui Parlamentului.

Fluxul de știri
0