Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pavel Filip: Alegerile anticipate vor avea loc pe 6 septembrie

© Sputnik / Miroslav RotariПавел Филип
Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Șase septembrie a fost anunțată data în care ar urma să se desfășoare alegerile anticipate. Decretul a fost semnat de Premierul Pavel Filip în cadrul unui briefing de presă susținut acum câteva minute.

CHIȘINĂU, 9 iun - Sputnik. Pavel Filip a semnat decretul de stabilire a datei alegerilor anticipate pe 6 septembrie.

”Este un termen rezonabil astfel ca toți participanții la alegeri să aibă posibilitatea să se pregătească, pe de o parte, dar pe de altă parte și instituțiile statului să se pregătească pentru organizarea alegerilor în cele mai bune condiții, astfel ca toți să aibă posibilitatea să-și manifeste dreptul la vot”, a declarat Filip.

Ședința parlamentului 08 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Politică
Ultima oră: Parlamentul sesizează Consiliul de Securitate al ONU

Amintim că în dimineața zilei de duminică, Curtea Constituțională a emis o nouă hotărâre prin care a constatat circumstanțe ”care justifică interimatul funcției de Președinte al Republicii Moldova”, iar Pavel Filip a fost declarat președinte interimar.

Tot astăzi, Igor Dodon a făcut o declarație prin care s-a adresat comunității internaționale pentru a intermedia procesul de transmitere pașnică a puterii.

Totodată, astăzi, cu votul a 61 de deputați, Parlamentul Republicii Moldova a sesizat Consiliul de Securitate al ONU.

Fluxul de știri
0